”Terveisiä aurinkoisesta kotimaasta”, kirjoittaa ”Husu” Hussein Facebookissa. Mogadishun rannikolta julkaistu aurinkoinen rantavideo on saanut monet suomalaiset ihmettelemään, pitävätkö Somalian vaarallisuutta korostavat turvapaikkatarinat sittenkään paikkaansa.

”Sun. Fun. Life.” ”Lovely Mogadishu”. Eli suomeksi: ”aurinkoa, iloa, elämää”, ”viehättävä Mogadishu”. Kaupunginvaltuutettunakin toimineen Abdirahim ”Husu” Husseinin julkaisema video on herättänyt suurta tyrmistystä suomalaisissa.

Kansanedustaja Mauri Peltokankaan (ps.) kommentti kiteyttää monen tunnot:

Meille toitotetaan, että Somalia on vaarallinen maa. Siksi Abdirahim ”Husu” Hussein ja kymmenet tuhannet muut aikoinaan ilmeisesti Suomeen saapui. He saapuivat turvaan vaarallisesta maasta jossa useiden somalitaustaisten kertoman mukaan tapetaan heti, jos sinne muuttaa takaisin. ”Ei voi mennä! Ei voi mennä! Sota joka puolella! Pakko jäädä Suomeen, vaikka sitten (vastentahtoisesti) tulonsiirtojen varaan.” Näin kerrotaan.

”Kuvakaappaus tämän viikon tiistailta 27.12.2022 (twitteristä) kertoo, että Mogadishussa on Husun mukaan ’Sun. Fun. Life’.”

”Jos Husu selviää Somaliasta hengissä (jota tietenkin sydämestäni toivon) on teille valehdeltu silmät ja suut täyteen. Husu (ja tuhannet muut Somaliassa lomailevat turvaa Suomessa nauttivat) tulee todistaneeksi, että voi mennä ja ei käy kuinkaan! ”

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman mukaan suojeluasema tulisi lakkauttaa, mikäli turvapaikan saanut lomailee kotimaassaan.

Taksiepisodi

Hussein toimi 2017-2021 valtuustokaudella Helsingin kaupunginvaltuustossa, mutta ajautui 2019 sotkuun, joka lopetti hänen poliittisen uransa. Taksinkuljettaja tuolloin toiminut Hussein väitti jättäneensä rasistisesti kommentoineen asiakkaan pois kyydistä.

Elokuussa 2019 Hussein taas kertoi Twitterissä saaneensa postissa hirttoköyden ja uhkausviestin.

Marraskuussa Iltalehti kertoi hänen petostuomioistaan.

Taksitarina osoittautui valheeksi, ja SDP erotti hänet valtuustoryhmästään luottamuspulan ja valehtelun takia.

Suomen Uutiset kirjoitti tuolloin asiasta otsikolla ”Husu joka huusi sutta”. Hussein oli syyllistynyt edesvastuuttomaan toimintaan, jossa poliitikko yritti repiä yhteiskunnan yhtenäisyyttä saavuttaakseen omaa henkilökohtaista lyhyen tähtäimen etuaan valheellisin keinoin.

Seuraavaksi anomaan valtiolta rahaa

Vaikka tie tuli politiikassa vastaan, löytyy Suomesta erittäin avokätisesti tuettu järjestökenttä, jonka toiminnanjohtajat tyypillisesti rekrytoidaan aloittelevista tai jäähdyttelevistä politikoista.

Niinpä 2020 Hussein aloitti monikulttuurisuusverkosto Monihelin toiminnanjohtajana. Yhdistys on hakenut ja saanut lähivuosien aikana miljoonia euroja valtion rahaa monenkirjaviin hankkeisiin. Merkittävän osan kustannuksista muodostaa työttömien palkkaaminen järjestön omiin tehtäviin.


Toimittajan kommentti:

Tämä episodi osaltaan pakottaa miettimään, onko Suomessa sittenkään tehty oikeita valintoja. Rajoillemme ilmestyy ihmisiä, jotka väittävät olevansa välittömässä, jatkuvassa hengenvaarassa. Heille myönnetään turvapaikka, jonka jälkeen maapallon kenties innokkain ja puuhakkain turvapaikkakoneisto alkaa kotiuttaa, kouluttaa, paapoa ja tukea. Lopulta turvapaikan saaneet on reykrytoitu maahanmuuttajien omiin yhteistyöjärjestöihin, jotka anovat ja saavat valtiolta rahaa voidakseen tukityöllistää lisää maahanmuuttajia.

Turvapaikan saaneet ottavat mannertenvälisen lennon vieraillakseen kotimaassaan, ja lähettävät ”viehättävältä ja aurinkoiselta” rannalta kivoja lomakuvia.

Samaan aikaan kantaväestö kärvistelee kohoavien hintojen keskellä.

SUOMEN UUTISET