Risto Rohkea -tunnustuksella SDP:n naiset palkitsevat vuosittain tasa-arvoasioissa ansioituneen miehen. Valinnat eivät ole viime vuosina menneet aivan putkeen.

Tunnustuksen kuittasi tänä vuonna Hussein al-Taee. Tunnustuksen pokkaamisesta ehti kulua vain kuukausi, ja al-Taee oli kammottavassa julkisuuskriisissä.

Rauhan ja vakauden vahvistamisesta palkittu al-Taee onnistui heti palkinnon saatuaan söhertämään itsensä perusteelliseen umpisolmuun. Vihapuheentorjunnan tärkeyttä päivittäin huutelevan SDP:n oma kasvatti jäi ensin kiinni homo- ja juutalaisvastaisista kommenteista. Sen lisäksi hän valehteli asiaa selvitettäessä, ettei vaalikampanja menisi pieleen. Al-Taee pakeni sairauslomalle, mutta lisää paljastuksia ropisee jatkuvasti.

Al-Taee joutuu palattuaan vastaamaan muun muassa kysymykseen siitä, miten hän rauhanneuvotteli tilanteessa, jossa hänen lähisukulaisensa uhkaili toistuvasti al-Taeen silloisen vaimon pään irrottamisella.

Entä 2018 Risto Rohkea?

Hän on Mikkel Näkkäläjärvi.

Palkinnon luovutti demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Hänen mukaansa Risto Rohkea luovutetaan mies, joka on henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava.

Hivenen enemmän avoimmuutta olisi Näkkäläjärveltä kaivattu.

Al-Taeen tapaan Näkkäläjärvi valehteli tekemisistään. Hän vakuutteli taustojensa olevan puhtaat, mutta HS:n rikosselvityksen myötä paljastui, että hän oli nuorempana törttöillyt raskaasti. Kohahduttavimpana tietona paljastui, että hän oli osallistunut inarilaisnaiselle kuuluvan kissan tappamiseen.

Kovin suurta rohkeutta ei ollut nähtävissä, kun Näkkäläjärven rikoskumppanit olivat polttaneet kahdeksan kissanpentua. Tämän jälkeen joukkion rohkeus riitti kirjoittamaan mökin oveen tekstin: ”tapettiin sun katit”.

Perussuomalaisten Reijo Tossavainen kysyykin Twitterissä al-Taeehen ja Näkkäläjärveen viitaten:

– Jos he ovat puolueen parhaimmat, niin kauhulla ajattelen, että millaisia muut toverit ovat.

SUOMEN UUTISET