Käräjäoikeus katsoi, että Al-Taeen silloisella vaimolla oli perusteltu aihe olettaa, että hänen miehensä Hussein Al-Taeen lähisukulainen tulisi tekemään vaimoon kohdistuvan rikoksen tai muutoin vakavasti häiritsemään tätä.

Sdp:n uusi kansanedustaja Hussein al-Taee tunnetaan lähinnä siitä, että hän on kirjoittanut sosiaaliseen mediaan törkykirjoituksia seksuaalivähemmistöistä ja juutalaisista. Al-taee myös äskettäin tunnusti valehdelleensa medialle, kun häneltä oli kysytty kyseisistä vanhoista kirjoituksista eduskuntavaalien alla.

Voidaan olettaa, että al-Taee olisi jäänyt valitsematta eduskuntaan, jos äänestäjät olisivat tienneet paremmin etukäteen al-Taeen näkemyksistä.

Al-Taee on tällä hetkellä vetäytynyt julkisuudesta. Miehen ympärillä kohina ei silti ole päättymässä, koska äskettäin mediassa kerrottiin al-Taeen avioerokriisistä, jonka seurauksena al-Taeen silloinen vaimo joutui pakenemaan turvakotiin.

Sama uhkaus toistui

Al-Taeen erokriisiin liittyy yksi erikoinen sivujuonne: Vuoden 2010 lopussa käräjäoikeus määräsi al-Taeen lähisukulaiselle lähestymiskieltoa. Suomen Uutiset sai haltuunsa lähestymiskieltoasian tuomion, joka on karua luettavaa.

Lähestymiskiellon määräämisen taustalla oli al-Taeen lähisukulaisen al-Taeen vaimoon kohdistama hyytävä uhkaus: Lähisukulainen oli ensimmäisen kerran pelotellut vaimoa jo heinäkuussa 2010, jolloin sukulainen uhkasi leikata al-Taeen vaimolta pään irti. Al-Taeen vaimo teki välittömästi rikosilmoituksen ja hakeutui turvakotiin.

Uhkaus kuitenkin tapahtui uudelleen vielä saman vuoden lokakuussa. Tuolloin päänleikkauspuheet toistuivat. Lisäksi al-Taeen vaimoa kutsuttiin huoraksi, lutkaksi sekä muillakin halventavilla nimityksillä.
Näiden tapahtumien jälkeen ei ollut ihme, että al-Taeen vaimon pelko häneen kohdistuvasta rikoksesta oli kasvanut. Nainen päätyikin hakemaan lähestymiskieltoa ex-puolisonsa lähisukulaista vastaan.

Oikeus: Häirintä olisi jatkunut ilman lähestymiskieltoa

Hakemuksen mukaisesti käräjäoikeus määräsi Hussein al-Taeen lähisukulaisen perusmuotoiseen lähestymiskieltoon vuoden ajaksi. Kiellon sisällön mukaan lähisukulaisella ei ollut lupaa tavata al-Taeen vaimoa, eikä ottaa yhteyttä häneen tai edes yrittää yhteydenottoa. Lähestymiskiellossa määrättiin kielletyksi myös suojattavan henkilön seuraaminen ja tarkkaileminen.

Käräjäoikeus katsoi asiassa selvitetyksi, että al-Taeen vaimolla oli perusteltu aihe olettaa, että hänen ex-miehensä lähisukulainen tulisi tekemään vaimoon kohdistuvan rikoksen tai muuten vakavasti häiritsemään.

Tuomiossa käräjäoikeus toteaa pitävänsä todennäköisenä, että al-Taeen lähisukulainen jatkaisi häirintää tai tekisi al-Taeen vaimoon kohdistuvan rikoksen, ellei lähestymiskieltoa määrättäisi.

SUOMEN UUTISET