Ranskassa 16-vuotias lukiolaistyttö on joutunut satojen tappouhkausten kohteeksi erehdyttyään kritisoimaan islamia nettivideollaan. Uhkausten takia tyttö joutui jäämään pois koulustaan, eikä Ranskasta tuntunut löytyvän toista koulua, joka pystyisi takaamaan hänelle turvallisen opiskeluympäristön. Monet uhkauksista ovat sisältäneet seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaa vihaa, koska tyttö itse on LGTB-aktivisti. Tammikuun loppupuolella 16-vuotias lukiolaistyttö Mila piti Instagramissa livelähetyksen, jossa hän vastaili seuraajiensa kysymyksiin. Kyseessä oli laulamisesta ja meikkaamisesta kiinnostuneen teinitytön lähetys, jossa hän meikkaa kasvojaan ja samalla vastailee katsojien kommentteihin. Eräs miespuolinen katsoja yritti kovasti iskeä Milaa hokien, että hän on kaunis ja kiihottava ja kysellen tytön ikää, kertoo France24-nettilehti.

Mila kertoi sitkeälle ihailijalleen olevansa lesbo ja että ”mustat ja arabit eivät ole hänen tyyppiään”. Sen jälkeen Milaa haukuttiin muun muassa ”likaiseksi lesboksi”. Tämä sai Milan kertomaan oman mielipiteensä islamista ja Koraanista. Mila sanoi muun muassa pitävänsä islamia vihan täyttämänä uskontona. Otteita Milan videosta löytyy englanniksi tekstitettynä tämän Daily Mail -lehden jutun lopusta.

Milan lähetystä seuranneet muslimit riehaantuivat islam-kommenteista täysin. Nuori tyttö sai livelähetyksen aikana valtavan tulvan uhkauksia ja solvauksia, jotka kohdistuivat erityisesti hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa. Raiskaus- ja tappouhkaukset jatkuivat lähetyksen jälkeenkin sosiaalisessa mediassa, joten tyttö ei uskaltanut enää mennä kouluun. Ranskan sisäministeri ilmoitti, että tyttö ja hänen vanhempansa on asetettu poliisin suojeluun.

Ei kadu sanojaan

Mila esiintyi viikko sitten Ranskan TV:n keskusteluohjelmassa sanoen, että ei kadu puheitaan. Hän puolusti oikeuttaan pilkata uskontoja ja sanoi, että olisi yhtä lailla voinut kritisoida mitä tahansa uskontoa. Mila kertoi olleensa aina ateisti.

Kahta asiaa Mila kuitenkin kertoi katuvansa: ensinnäkin sitä, ettei tajunnut, miten suureksi asia voi somessa paisua, ja sitä, että sanoi sanottavansa niin ”vulgaarilla” tavalla.

– Olisin voinut argumentoida sanottavani paremminkin, Mila sanoi keskusteluohjelmassa.

– Olen ehkä vähän pahoillani niitä ihmisiä kohtaan, jotka haluavat vain harjoittaa uskontoaan rauhassa. En halunnut missään vaiheessa loukata ketään henkilökohtaisesti. Uskontojen kritisoimisella ja ihmisten kritisoimisella on ero, ja jos joku ei tajua tätä, hän on tyhmä, lukiolaistyttö sanoi.

Feministit vaikenevat

Tilanne on kuitenkin se, että 16-vuotias lukiolaistyttö ei uskalla liikkua vapaasti saatuaan muslimeilta niin paljon tappo- ja raiskausuhkauksia. Milan asianajaja syyttää vasemmistolaisia ja feministejä pelkuruudesta.

– Yleensä vasemmisto on puolustanut sekularismia tässä maassa, sanoo asianajaja Richard Malka.

Vasemmistolaiset ja feministit ovat yleensä olleet kiivaasti puolustamassa naisia verbaalista tai fyysistä väkivaltaa vastaan, mutta nyt kun islamia on loukattu, kaikki vaikenevat.

Löytyikö turvallinen koulu?

BBC uutisoi maanantaina opetusministeri Gabriel Attalin kertoneen, että Milalle on nyt vihdoinkin löydetty uusi koulu. Koulutaukoa ehti kestää kolmisen viikkoa.

Opetusministeri toivoo, että lukiolaistyttö voi nyt rauhassa ”jatkaa elämäänsä”. Milan uuden koulun sijainti pidetään turvallisuussyistä tiukasti salassa.

SUOMEN UUTISET