

Vasemmalla: Kadun kukka - Prostituutiosta vapauteen -kirjan kansi. Oikealla ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Lehtikuva.
Ihmeellistä on feminismi – kirjamessujen ohjelmajohtajalle Ronja Salmelle kelpaa jihadismi, ei afrikkalaisen prostituoidun ja ihmiskaupan uhrin kärsimys
Jos vihervasemmisto syrjii, niin onko kyseessä silloin syrjintä?
Vuosi sitten syntyi melkoinen haloo, kun Helsingin kirjamessujen vastanimitetty ohjelmajohtaja Ronja Salmi esti inhokkiensa osallistumisen messuille. Pois jäivät piispojen tekemät kirjailijahaastattelut sekä vuoden kristillisen kirjan valintatilaisuus. Lisäksi pääsy estettiin kustannustoimittaja Timo Hännikäisen Kiuas-kustantamolta.
Seurakuntalainen-lehti kertoi viime vuonna, ettei ohjelmajohtaja suostunut myöntämään kirkolle lava-aikaa eikä myöskään halunnut keskustella asiasta.
Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen harmitteli päätöstä tuolloin. Hän piti selvänä, että kristillinen usko ja kirkko ovat erottamaton osa suomalaista kulttuuria.
Pysyvä kielto?
Vuoden kristillinen kirja valittiin tänään sunnuntaina. Tilaisuuden avannut Yrjö Rossi pahoitteli kauppakeskus Triplassa sijaitsevan seurakunnan tiloihin kokoontuneelle yleisölle sitä, ettei kirjamessuilta löytynyt heille tilaa.
Kristilliseksi kirjaksi valittiin Maarit Erosen Kadun kukka – Prostituutiosta vapauteen. Kirja on tositarina eteläafrikkalaisen ihmiskaupan uhrin kärsimyksestä, eheytymisestä ja uudesta alusta.
Tilaongelma on vain veruke
Messukeskuksen valtavan koon huomioiden on epätodennäköistä, että kielto johtuisi tilanpuutteesta.
Messuilta löytyi tilaa tänä vuonna Alvar Renqvist -palkinnon jaolle, aikakauslehti Kanavan tietokirjapalkintoehdokkaiden julkistamiselle, Minna Canth -palkinnon jakamiselle, Nuori Aleksis- ja Pikku-Finlandia-palkintojen jaolle, Tietokirjailijapalkintojen jaolle sekä Vuoden 2019 kirjastokunta -kilpailun palkintojen jaolle. Neljän messupäivän aikana lavoille kapusi 1100 erilaista esiintyjää.
On selvää, että ohjelmajohtaja Ronja Salmen linjaus ei johdu tilanpuutteesta vaan siitä, ettei hän halua kuulla evankelisluterilaisten kirkon jäsenten puhetta.
Toiminta on oppikirjanmukaista deplatformingia – siis julkisen puheen estämistä. Deplatforming on eräs niistä poliittisen aktivismin keinoista, joiden avulla yritetään estää ei-vasemmistolaisten toimijoiden puhe ja toiminta julkisessa tilassa.
Salmi toimii Ryöväri Oy:n toimitusjohtajana. Yritys ilmoittaa tekevänsä ainoastaan feminististä sisältöä.
Kirjamessut onkin pullollaan erilaista vasemmistolaista toimijaa ja kirjakustantamoa. Niukat tilat eivät selvästikään koskettaneet esimerkiksi kirjakauppa Rosebudia, joka paraatipaikalle rakennetulla valtavalla osastollaan tuputtaa sakean ideologista sisältöään lähes joka niteessä.
Suuressa maailmassa kirjamessujen vieraita ei ole tapana valikoida.
Suomalainen älymystö, jonka olettaisi suhtautuvan nihkeästi sensuuriin ja syrjintään, on ollut asiasta vaiti.
Väristystehtäviä
Evankelisluterilaisen kirkon syrjintä ei ole aivan kaikenkattavaa. Kirkolle oli herunut lapsille kohdistetulta osaltolta tila, missä messuvieraat saivat askarrella erilaisia väritys- ja puuhatehtäviä sekä jutella kirkon työntekijöiden kanssa.
Pääministerin esiintymislavan vieressä päivysti puolestaan Ahmadiyya-muslimiyhteisön Suomen-osasto. Liike kannustaa kirjalliseen jihadismiin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Feministipoliitikon perustamaa Silakkaliikettä yritetään brändätä humanismin, ihmisoikeuksien ja suvaitsevaisuuden kylkeen – keskittyy lähinnä mätkimään perussuomalaisia somessa

Päivi Räsänen poliisikuulusteluun – kyse siitä, onko Raamatun siteeraaminen todellakin laitonta

Lukiolaistyttö kritisoi islamia netissä – tappouhkauksia satelee eikä kukaan puolusta

Suosittu Päivän Byrokraatti -blogi lopettaa – syynä vihervasemmiston vaino
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää