Kristillisdemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja Päivi Räsänen joutuu poliisikuulusteluun perjantaina. Häntä kuulustellaan rikoksesta epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Olen hämmästynyt siitä, että tutkintaa edelleen jatketaan tapauksessani, jossa on kysymys syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta. En katso syyllistyneeni rikokseen ottaessani kantaa Raamatun pohjalta Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimintaan, Räsänen kirjoittaa Facebookissa.

Rikostutkinnassa on kyse Räsäsen twiitistä, jossa hän totesi Pride-tapahtumaan osallistumisen olevan “synti ja häpeä”. Räsänen kertoo 17.6 julkaisemansa twiitin oleellisen sisällön olevan sitaatti Raamatun Uudesta testamentista, Roomalaiskirjeen luvusta 1, jakeet 24-27. Hän taustoittaa twiittiään:

– Olin kirkon luottamushenkilönä tyrmistynyt siitä, että kirkko ilmoittautui Helsingissä järjestetyn Pride-tapahtuman kumppaniksi. Kirkkojärjestyksen mukaan ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.” Pride-tapahtumassa juhlistetaan sellaisia tekoja, joista Raamattu käyttää sanoja synti ja häpeä. Tämän pohjalta kysyin: “Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?”

Kyseinen Raamatunkohta Roomalaiskirjeestä kuuluu seuraavasti:

“Sen vuoksi Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa – olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen. Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.”

Mikäli rikossyytös menestyisi, olisi sillä Räsäsen mukaan merkittäviä seurauksia.

– Mikäli Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen tulisi johdonmukaisesti rangaistavaksi. Huomautan myös, että eduskunta on yksimielisesti hyväksynyt kirkkolain, jonka mukaan kirkko tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa. Eduskunta ei siis ainoastaan ole sallinut kirkon noudattaa Raamattua sen toiminnassa ja opissa vaan suorastaan kirkkolailla säätänyt, että näin tulee toimia.

Räsänen sai hiljattain tiedon myös toisesta rikosilmoituksesta, joka oli tehty hänen 15 vuotta sitten kirjoittamastaan samansisältöisestä pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi”. Tässä tapauksessa esitutkintaa ei kuitenkaan käynnistetty.

Räsänen on toiminut 2011-2014 välisenä aikana sisäministerinä.

SUOMEN UUTISET