Turun kaupunginvaltuutettu ja sdp:n eduskuntaryhmän ryhmäavustaja Mari-Elina Koivusalo hahmotteli ajatuksen Yhdysvaltain presidentin myrkyttämisestä. – Joku voisi suositella Trumpetille myös syanidia, Koivusalo kirjoittaa päivityksessä jonka on jakanut kavereilleen.


Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi äskettäin aloittaneensa syömään malarialääke hydroksiklorokiinia siltä varalta, että sairastuisi koronaan. Trumpin kokeilua on kummasteltu, koska on epäselvää, soveltuuko hydroksiklorokiini viruksen aiheuttaman taudin hoitoon.

Trumpin lääkekokeilusta luettuaan sdp:n Turun kaupunginvaltuutettu ja demarien eduskuntaryhmän ryhmäavustaja Mari-Elina Koivusalo sai ajatuksen Yhdysvaltain presidentin myrkyttämisestä.

– Joku voisi suositella Trumpetille myös syanidia, Koivusalo kirjoittaa Facebook-päivityksessä, jonka hän on jakanut omille kavereilleen. Saatetekstin yhteydessä Koivusalo jakoi uutisen, jossa kerrotaan Trumpin ottavan päivittäin hydroksiklorokiinia sisältävää lääkettä.

Syanidi on tappavan vaarallinen myrkky. Jopa puolen gramman annos riittää nopeasti tappamaan ihmisen.

”Kuulostaa ajattelemattomalta”

Presidentti Trumpiin kohdistuvaa vihapuhetta leviää sosiaalisen median kanavilla päivittäin ja Koivusalon kirjoituksen tapaan Trumpin kuolemaa lietsovia kirjoituksia on nähty ennenkin. Suomen Uutiset pyrki kysymään Koivusalolta itseltään, mitä hän tavoitteli kirjoituksellaan, mutta Koivusaloon ei saatu yhteyttä.

Turun sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo sanoo Suomen Uutisille, ettei hän ole nähnyt Koivusalon avautumista sosiaalisessa mediassa.

– Minun täytyisi ensin itse käydä katsomassa, mistä on kyse. Kuulostaa ajattelemattomalta, Elo sanoo.

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm esittää, ettei hänkään ole tietoinen puolueen eduskuntaryhmän avustajan kirjoittelusta.

– En ole nähnyt tätä päivitystä enkä tiedä, mistä on kysymys, joten en lähde kommentoimaan enempää. Somessa tapahtuu niin paljon, että ehkä hänen (Koivusalon) omat kommentit olisivat enemmän merkityksellisiä kuin minun näkemykseni. Minusta ei kuitenkaan ole keneltäkään järkevää kehottaa syömään myrkkyjä, Rönnholm kuitenkin toteaa.

”Tämäkö sdp:n arvopohja?”

Sosiaalisessa mediassa paheksutaan Koivusalon kirjoittelua.

– Täytyy olla täysin oman aatteensa sumentama että päästää tuollaista suustaan, tai kynästään. Aivopierujen aika ei näemmä ole ohi, eräs Twitter-käyttäjä kirjoittaa.

– Sdp:n ryhmäavustaja ja Turun kaupunginvaltuutettu haluaa USAn presidentin syövän syanidia. Hei demarit, onko tämä sitä jakamatonta ihmisarvoa vai vain vasemmistodiplomatiaa, perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kirjoittaa Twitterissä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas on liittänyt mukaan omaan Twitter-viestiinsä demarien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin, joka ei kuitenkaan ole vastannut Koivusalon viestin aiheuttamiin reaktioihin.

– Tähän olisi hyvä saada Antti Lindtmanin mielipide? Onko tämä sdp:n arvopohja? Myrkyttäminen, Peltokangas kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET