Liikenne- ja viestintävaliokunta on saanut valmiiksi mietinnön liikenteen palveluista. Hallituksen esitys muuttui valiokuntakäsittelyssä aina nimeä myöten. Teimme kovasti töitä, jotta liikenneministeriön tavoittelema muutosvauhti ei yltynyt sakkovauhtiin, toteaa valiokunnan jäsen, perussuomalaisten Jari Ronkainen.

– Jo ennen hallituksen esityksen tuloa eduskuntaan torppasimme villeimmät unelmat uber-yhteiskunnasta. Täytyy olla malttia ja ymmärrystä maamme erilaisille olosuhteille. Perussuomalaiset haluaa pitää koko maan asuttuna ja toimintakykyisenä.

Rehellisen yrittäjän kyydissä

Perussuomalaiset piti huolen, että taksiliikenne säilyy jatkossakin luvanvaraisena ja yrittäjän kotipaikka voi olla vain Suomi. Kaikilla kuljetukseen käytetyillä ajoneuvoilla täytyy olla ammattiliikenteen vakuutus. Taksien määrää ei enää rajoiteta ja yrittäjyydelle ei ole jatkossa kokemusvaatimuksia, mutta muuten ala säilyy luvanvaraisena.

– Asiakas tietää olevansa rehellisen yrittäjän kyydissä, kun kuskilla on kulkuneuvossaan luvat näkyvillä, kuten tähänkin asti, Ronkainen painottaa.

SUOMEN UUTISET