Eurovaalien varsinainen äänestyspäivä on nyt sunnuntaina. Äänestysprosentti on tavallisesti ollut eurovaaleissa matala. Moni jättää äänestämättä koska ei pidä EU:sta tai on siinä käsityksessä, että EU ei vaikuta hänen elämäänsä.

Äänestettyäni europarlamentissa jo noin 30 000 kertaa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä, voin vakuuttaa, ettei yksikään suomalainen elä päivääkään ilman, että EU-sääntely vaikuttaa häneen. EU sääntelee mm. asumista, kodinkoneita, ruokaa, autoilua, julkista liikennettä ja paljon muuta. EU vaikuttaa sinuun joka päivä, olet sitten kotona tai työpaikalla, mutta vaalipäivänä sinäkin voit vastaavasti vaikuttaa EU:hun. Tartu tähän mahdollisuuteen!

Nämä vaalit ovat erityisen tärkeät Euroopan unionin tulevaisuudelle. Kuluneen viiden vuoden vaalikauden unioni on ollut historiansa suurimmassa kriisissä, jota on pyritty parantamaan unionin valtaoikeuksia ja yhdentymistä vahvistamalla, eli niin kutsutulla liittovaltiokehityksellä. Jäsenmaiden itsenäisyyttä on kavennettu ja niiden yhteisvastuuta kasvatettu.

Liittovaltiokehitys on tulevalla vaalikaudella pysäytettävä ja unionin suunta käännettävä. Emme halua luovuttaa enää palaakaan itsenäisyyttämme, emme halua maksaa muiden laskuja. Emme halua enempää pikkumaista sääntelyä emmekä virkavaltaisuutta. EU on uudistettava kevyemmäksi ja paremmaksi.

Jos olet samaa mieltä, sinun kannattaa äänestää uudistusmielisiä EU-kriitikoita, jotka ovat nousussa kaikkialla Euroopassa. Suomessa ainoastaan perussuomalaiset ehdokkaat edustavat tätä linjaa. Me olemme ainoa suomalainen puolue, joka europarlamentissa istuu EU-kriittisessä ryhmässä, ja näin tulee olemaan alkavallakin vaalikaudella. Minä ja Timo Soini ennen minua olemme myös äänestäneet johdonmukaisesti liittovaltiokehitystä vastaan, toisin kuin muiden suurten puolueiden edustajat. Perussuomalaiset on lisäksi ainoa eduskuntapuolue, joka alusta saakka on vastustanut pelastuspaketteja ja moraalikatoa aiheuttavia vakausmekanismeja.

Europarlamentti vaikuttaa. Sillä on ratkaiseva rooli unionin uudistamisessa, sillä parlamentti osallistuu nykyään lähes kaikkeen päätöksentekoon EU:ssa. Älä siis jätä ääntäsi käyttämättä. Jos haluat muutosta ja parempaa unionia, vaivaudu sunnuntaina uurnalle ja tue minua tai muita perussuomalaisia ehdokkaita.

Äänestämättä jättäminen ei muuta mitään. Tule mukaan pelastamaan Suomea ja muokkaamaan koko Euroopan historiaa.

Sampo Terho
Europarlamentaarikko (ps.)