Suositun amerikkalaisen 60 Minutes II -uutismakasiiniohjelman tähtitoimittaja ja CBS-kanavan palkittu sota- ja ulkomaankirjeenvaihtaja Lara Logan avautui Daily Mailin podcast-haastattelussa nykypäivän journalismista ja median puolueellisuudesta. Vasemmistolaisten hallitseman median Trump-uutisointia Logan kutsui vääristeleväksi. Hän myönsi tekevänsä ammatillisen itsemurhan puhuessaan suunsa puhtaaksi.

Logan totesi haastattelussa, että media on kaikkialla maailmassa, ei vain Yhdysvalloissa, vasemmalle kallellaan. Yhdysvalloissa journalisteista 85 prosenttia on Loganin mukaan rekisteröityjä demokraattien äänestäjiä. Loppujen Logan uskoo olevan niin laiskoja, että he eivät ole viitsineet rekisteröityä.

Etelä-Afrikassa syntyneestä Loganista tuli tv-tähti hänen raportoituaan sotatoimialueilta Irakista ja Afganistanista. Hän joutui vuonna 2011 seksuaalisesti hyväksikäytetyksi uutisoidessaan arabikeväästä Kairon Tahririn aukiolta.

”Media ei enää edes teeskentele objektiivista”

Loganin mukaan valtavirtamediassa on poliittisten näkemysten epätasapaino, ja että presidentti Trumpista uutisointi on äärettömän kielteistä.

Logan sanoo, ettei valtavirran uutisvälineissä ole juurikaan näkökulmien moninaisuutta.

– Minusta se on ongelma. Kokemukseni on, että mitä enemmän mielipiteitä, sitä sitä enemmän tapoja nähdä kaikki elämässä – kaikki elämässä on monimutkaista, kaikki on harmaata, eikö vain?

– Mikään ei ole mustavalkoista, Logan painotti.

Loganin mukaan media on aina ollut vasemmalle kallellaan, mutta nyt olemme lakanneet teeskentelmästä, että edes yrittäisimme olla objektiivisia.

– Meistä on tullut poliittisia aktivisteja, tai joku voisi jopa sanoa propagandisteja, eikä ole vailla perusteita väittää niin.

”Toimittajat ovat unohtaneet eettiset standardinsa”

Logan sanoi, että journalistit eivät enää pidä kiinni journalismin säännöistä.

– Säännöt ovat lentäneet ulos ikkunasta, Logan sanoo.

Logan on lukijana huomannut, että valtamedian uutinen yksi toisensa jälkeen perustuu vain yhteen nimettömään lähteeseen, joka usein on hallintovirkamies tai entinen hallintovirkamies.

– Se ei ole journalismia, se on hevosenp****a.

Suomen Uutiset