Moni Suomi-politiikkaa Twitterissä seuraava on törmännyt SDP:n innokkaaseen kannattajaan Ulla Kaukolaan. Siinä missä pääministeri Sanna Marin keskittyy instaamiseen, Kaukola paukuttaa politiikkaa taukoamatta eetteriin. Joskus menee paremmin, joskus ei niin paremmin.

Vantaalta eduskuntaan tähtäävä Ulla Kaukola osallistuu innokkaasti poliittisiin vääntöihin, mikä on tietenkin hyvä asia. Mutta tyylissä on jotain hyvin omaleimaista. Se on hyvin suoraa, karmit kaulassa -vääntöä. Pahimmillaan se on faktoista piittaamatonta härskiä spinnausta, joka ei pääty edes silloin kun kolttosista jää kiinni.

Ulla Kaukola tietyllä tavalla antaa kasvot SDP-politiikalle, joka ei ole viestintätoimistojen tai erikoisavustajien silottelemaa taikka instagram-filttereiden tuunaamaa.

Tänään Suomi-Twitterin luetuimpien kirjoitusten joukkoon pamahti Kaukolan avaus, jonka mukaan valtion korkomenot eivät olisi ongelma.

Kaukola oli tehostanut viestinsä sanomaa liittämällä siihen vuodelta 2019 peräisin olevan kuvaajan korkokulujen määrästä.

Mutta tänään eletään vuotta 2023, ei vuotta 2019. Politiikkaa seuraavat pääsääntöisesti tietävät, että korot ovat olleet roimassa kasvussa viime aikoina. Niinpä Kaukolalle linkitettiin nopeaan tahtiin tuoreempia kuvaajia, jotka kertovat täysin päinvastaista sanomaa. Valtion korkokulut ovat rajussa kasvussa.

Keskusteluun ilmestyi satoja kommentteja, ja somekansan tuomio oli täysin yhtäpitävä. Tässä kohdassa Kaukolalla olisi ollut hyvä tilaisuus perääntymiseen ja pahoitteluun. Mutta hän jatkaa aiemmalla linjallaan:

– Otin käyrän vähän toisesta päästä, hän totesi ensin, tarkoittaen arvatenkin pidempää aikajanaa.

– Taulukot saa näyttämään siltä, miltä haluaa.

SUOMEN UUTISET