

Silakkaliikkeen perustaja voimaantuu aseista, ehdottaa poliittisten ”asekerhojen” perustamista – useat vasemmistolaiset säikähtävät
Tunnettu somevaikuttaja ja Silakkaliikkeen perustaja Johannes Koski ehdottaa, että vasemmistoliberaalien pitäisi osallistua enemmän reserviläistoimintaan ja ehkä jopa perustaa omia asekerhoja. Radikaali ehdotus ei saa kuitenkaan tukea edes vasemmiston omista riveistä. Aiemmin Koski on vaatinut ”suoraa antifasistista toimintaa” äärioikeistolaisena pitämäänsä hallitusta vastaan.
Vihervasemmistolainen somevaikuttaja Johannes Koski on ollut mukana monenlaisessa toiminnassa. Hän on muun muassa perustanut Silakkaliikkeen, joka pyrkii toimimaan ”vastavoimana fasismille, rasismille ja ilmastodenialismille”. Twitter-kuvauksessaan Koski luonnehtii olevansa ”yhteisöjä perusteleva woke Ernst Blofeld.”
Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Johannes Koski oli ehdolla Feministisen puolueen riveissä. Hän sai 113 ääntä. Hänen vaalilupauksensa liittyivät syrjintään ja rasismiin puuttumiseen, mielenterveyspalvelujen saavutettavuuden parantamiseen ja ohjelmointialan tekemiseen kiinnistavammaksi myös tytöille ja naisille.
”Eiköhän pistetä rähinäksi”
Kesäkuussa Johannes Koski palasi Twitteriin reilun puolen vuoden sometauon jälkeen. Hän kertoi tulleensa takaisin, koska ”äärioikeisto” on vallassa.
– On siis odotettavissa, että natsit, persut, KD:n ristiöyhöt ja moni kokkari pääsee pian maistamaan allekirjoittaneen sanan säilää. Jokusen meeminkin saatan pyöräyttää ajan kuluksi.
– Eiköhän pistetä rähinäksi, Koski kirjoitti.
Torstaina Koski otti kantaa aseasioihin ehdottaen, että vasemmistoliberaalien pitäisi osallistua enemmän reserviläistoimintaan ja ”asekerhoiluun”. Hän ei täsmentänyt, millaisia asekerhoja hän haluaa perustettavan.
– Ei välttämättä olisi täysin huono asia, että me vassiliberaalit osallistuttaisiin enemmän reservitoimintaan. Ja miksei jopa omaan asekerhoiluunkin, Koski kirjoitti.
https://twitter.com/johanneskoski/status/1684581914110201857
Kosken twiittiä on katsottu yli 166 000 kertaa. Twiitin liittenä on kuva, jossa on rynnäkkökivääri, varusteliivi ja huppari. Hupparissa lukee Make Racists Afraid Again (”pistetään rasistit pelkäämään jälleen”). Varusteliivissä on Antifa supersoldier (”Antifan supersotilas”) -teksti ja tarra, jossa on sateenkaarilippu ja rynnäkkökivääri sekä teksti Defend equality (”puolusta yhdenvertaisuutta”).
Ei kannatusta edes omista riveistä
Kosken twiittiä voivat kommentoida vain sellaiset henkilöt, joita hän itse seuraa Twitterissä. Siitä huolimatta ehdotus ”asekerhoilusta” ei ole saanut yhtään tosissaan kirjoitettua hyväksyvää vastausta. Kommentoijien joukossa on useita vasemmiston somevaikuttajia, jotka ovat yksituumaisesti sitä mieltä, että Kosken ehdotus on huono.
– En äkkiseltään keksi typerämpää vetoa tähän väliin kuin vastustaa äärioikeiston nousua larppaamalla ja fiilistelemällä jotain helvetin Yhdysvaltojen kaistapäistä asekulttuuria, koomikko Iikka Kivi kirjoittaa.
– Jos halutaan vieraannuttaa maksimimäärä ihmisiä antirasismista, näin se onnistuu.
Demokraatin päätoimittaja: ”Jyrkkä ei”
SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatti-lehden päätoimittaja Petri Korhonen kertoo omassa twiitissään kavahtavansa Kosken ehdotusta, koska on itse toiminnallisten ampumalajien harrastaja. Hän ei halua, että reserviläistoiminta politisoidaan.
– Ei. Jyrkkä ei. Reserviläistoiminta on suunnattu VAIN Suomen ulkoisten uhkien torjumiseen. Siihen ei mennä leikkimään minkään aateryhmän omien turvajoukkojen luomista. Toivon Johannes Kosken ymmärtävän, että maanpuolustajan pitää suojella koko Suomea, kaikkine ihmisineen, Korhonen kirjoittaa.
Korhonen on aiemmin ylistänyt Kosken toimintaa ja povannut, että Kosken perustama Silakkaliike ”voi olla kevään 2020 merkittävin demokratiaa tukeva kansalaisaktivismin hanke”.
Korhosen twiittiä kommentoi Jari Sarasvuo, joka on huolissaan Kosken radikalisoitumisesta.
– Siis lietsooko tämä aiemmin päinvastaista tyyliä yrittänyt Johannes Koski jonkinlaista asevarustelua tai väkivaltaista jatketta muutenkin tulehtuneen somesodan jatkeeksi?
– Vai miten tämä on tulkittava? Kaverilta on päässyt tämän suuntaisia radikalisoitumishuutoja viime aikoina, Sarasvuo kyselee.
”Jäljelle jää suora antifasistinen toiminta”
Kyseessä ei tosiaankaan ole ensimmäinen kerta, kun Koski hehkuttaa aseita. Muutamaa päivää aikaisemmin Koski kertoi ”voimaantuneensa” kuvasta, jossa ”anarkistit ja muut radikaalit” suojaavat aseet kädessä drag-satutuntia häirinnältä.
– En lähtökohtaisesti pidä aseista, mutta tässä kuvassa on silti mielestäni jotain erikoisella tavalla voimaannuttavaa, Koski kirjoitti.
https://twitter.com/johanneskoski/status/1683466128310390784
Pari viikkoa aiemmin Koski kirjoitti: ”Jos nousevaa fasismia ei saada pysähtymään demokraattisin keinoin, jäljelle jää suora antifasistinen toiminta. #äärioikeistohallitus”
Kesäkuun lopussa Koski kirjoitti Kankaanpään terrorirismirikosepäilyyn viitaten, että ”äärioikeistoa – mukaan lukien äärioikeistolaiset puolueet – vastaan on kamppailtava kaikin mahdollisin keinoin.”
– Demokratia ei pysäyttänyt Mussolinin fasisteja tai Hitlerin natsipuoluetta, Koski maalaili.
Täydennys 30.7.2023 klo 16:55:
Johannes Koski kommentoi tänään aiempia aseulostulojaan: ”Shitpostailevaksi perheenisäksi twiittini lienevät varsin volatiileja, kun ei voi koskaan tietää syntyykö niistä: a) yhteisö b) kansanliike c) moraalipaniikki Väännän nyt ratakiskosta tolkuttajille: en ole perustamassa mitään vitun asekerhoa. Vihaan aseita ja vihaan väkivaltaa.”
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sateenkaarilippu drag-satutunti Ernst Blofeld antifasistinen toiminta suora toiminta reserviläistoiminta Johannes Koski Silakkaliike anarkistit Äärioikeisto Iikka Kivi Jari Sarasvuo Petri Korhonen Antifa Feministinen puolue Äärivasemmisto Radikalisoituminen Aselainsäädäntö
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää