Joulun alusaika on kiireen täyttämää. Työpaikoilla työpöytä halutaan tyhjäksi, tekemättömät työt tehdyksi. Kotona siivous, leipomis- ja lahjakiireet painavat päälle jopa yömyöhään. Stressiä pukkaa vaikka joulun pitäisi olla kuitenkin rauhoittumisen aikaa. Pysähtymistä hetkeen.

Minun ajatukseni harhautuvat usein joulun aikaan lapsuuteni jouluun. Kuinka koko perhe oli koolla, veljien perheet tulivat kauempaakin ja kokoonnuttiin yhteisen joulupöydän ääreen. Pöydän antimet olivat leikkeleitä lukuun ottamatta kaikki äitini itse tekemiä. Kaapit pursusivat leivonnaisia, lipeäkalan omituinen tuoksu leijui koko talossa. Naurua, yhdessäoloa, perinteitä.

Enää ei koko perhe kokoonnu yhteen. Sisaruksillamme kaikilla on omat perheensä, meidän perhe täällä kaukana etelässä. Isä on kuollut, äiti vaikeasti dementoituneena joutunut hoitokotiin. Ne lapsuuden joulut eivät koskaan palaa. Voi kun onnistuisi saamaan omien lasten muistoihin yhtä vahvoja tunteita perheen yhdessäolosta, joulun rauhasta ja läheisten tärkeydestä.

Kuluneen vuoden aikana elämä on näyttänyt välillä karuinkin ottein, kuinka kaikki voi muuttua hetkessä. Kuinka elämä on arvaamaton. Kuinka sen voisi muistaa arjen kiireessä, kun hetkessä kaikki voi olla toisin?

Liian usein kuulee, että alkoholista on tullut joulun päätähti. Emmekö me aikuiset muista, kuinka pelottava humalainen aikuinen oli kun itse olimme pieniä? Lasten kanssa joulua viettävät: antakaa lapsille raitis joulu. Siitä syntyy heidän elämään sellaiset muistot, joita voi lämpimin sydämin muistella pitkään.

Puoluetoimisto on kiinni loppiaiseen saakka. Myös toimiston väki pysähtyy hetkeen, rauhoittuu, laskee kierroksia ja kerää elämän mittakaavan taas kohdalleen. Loppiaisen jälkeen jatkamme täysillä eteenpäin kohti kevään koitoksia.

Hyvät perussuomalaiset, unohtakaa politiikka hetkeksi. Muistakaa läheisiänne. Kenenkään ei pidä tuntea yksinäisyyttä jouluna. Pitäkää huoli toisistanne.

Toivottavasti puoluetoimiston soiva joulutervehdys on tavoittanut teidät. Laulujen joukossa on yksi, jonka halusin ehdottomasti mukaan levylle. Sen virren sanoin haluan toivottaa teille kaikille oikein rauhallista, lämmintä ja turvallista Joulua, Maa on niin kaunis.

Riikka Slunga-Poutsalo