

YLE
Slunga-Poutsalo: Puoluetta on demonisoitu kohtuuttomasti
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi Ylen A-studion haastattelussa yllättyneensä kansanedustaja Olli Immosen facebook-kirjoituksen julkisuudessa saamista mittasuhteista. Puoluesihteerin mielestä tulkinnoissa on demonisoitu koko puoluetta kohtuuttoman kovasti.
– Ensimmäisenä tuli mieleeni, että tästä voi jonkinlaista juttua nousta, koska kirjoitus oli provovatiivinen. Ymmärsin, mitä Immonen oli asialla hakenut, mutta en osannut odottaa tällaista, Slunga-Poutsalo kertoi maanantai-illan haastattelussa.
Puolueen linja löytyy ohjelmista
Slunga-Poutsalo piti julkisuudessa tapahtunutta demonisointia yllättävänä sitä vasten, että puolueella on kuitenkin selkeät puolue- ja vaaliohjelmat, jotka ovat puolueen virallinen linja. Hän toteaa, että hallitusohjelmassa kuin puolueen eduskuntavaaliohjelmassa otetaan kantaa monikulttuurisuuteen. Mutta viime päivien keskustelu osoittaa, että Suomessa tarkoitetaan monikulttuurisuudella eri asioita.
Hän korosti, että monikultturisuuden kritiikki ei kohdistu yksittäisiin ihmisiin. Käsitteet menevät sekaisin, toiset puhuvat aidasta ja toiset aidanseipäistä.
Perussuomalaiset ovat Slunga-Poutsalon mukaan tuoneet keskusteluun monikulttuurisuuden negatiivisia piirteitä, mutta puolueen kritiikki ei kohdennu yksittäisiin ihmiseen. Kritiikin kärki suuntautuu siihen, että luovutaan omasta identiteetistä tai kulttuurista sen takia, kun ei haluta loukata muita, Slunga-Poutsalo puntaroi.
– Samoista asioista ovat puhuneet niin Saksan liittokansleri Angela Merkel kuin Britannian pääministeri David Cameronkin: että monikulttuurisuus on epäonnistunut. Tämä on meidän lähtökohtamme, Slunga-Poutsalo jatkoi.
Taistelusta puhuminen retoriikkaa
Puoluesihteerin mielestä Immosen teksti ei edustanut vihapuhetta. Immosen käyttämä taistelu-sana vertautuu vasemmiston retoriikkaan, jolla on käyty porvareita vastaan jo vuosikymmeniä.
– ”Taistelun” päättely vihapuheeksi on yliampuvaa, Slunga-Poutsalo totesi.
Hän sanoi saaneensa Immosen tekstistä myös myönteistä palautetta. Kommentoijien mukaan Immosen teksti oli vaaliohjelman mukainen, eikä puolueen jäsentä pitäisi leimata julkisesti.
Ryhmä päättää
Asian käsittely kuuluu hänen mielestään eduskuntaryhmälle, jota johtaa Sampo Terho. Ryhmä päättää asiasta kokonaiskannat huomioiden. Hän korosti myös, ettei puolueen linjaa määrittele kukaan yksittäinen puolueen kansanedustaja tai jäsen yksin, vaan se määritellään puolue-elimissä.
Asia saattaa nousta esille viikon kuluttua Turun puoluekokouksessa sunnuntain yleiskeskustelussa. Puoluesihteeri pitäisi hyvänä, jos näin käy.
– Mielipiteitä puolueeseen mahtuu, mutta hallituspuolueessa pitää kantaa myös vastuu lausuntojen tyylistä, Slunga-Poutsalo korosti.
Hän totesi, että kohu vaikuttaa myös puolueen maineeseen jopa kansainvälisesti – mutta kohtuuttomasti, koska puolueen linja ei muutu yhdessä yössä.
– Tämä on hiukan kohtuutonta, mutta en ole täällä nillittämässä. Koetetaan päästä eteenpäin ja saamaan asiat oikeille raiteilleen, Slunga-Poutsalo päätti A-studion haastattelun.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.