Valtiovarainministeri Antti Rinne esitti pitkän listan ideoita Suomen talouden korjaamiseksi SDP:n puheenjohtajakamppailun aikana. Nyt hänellä on se valta, jolla annetut lupaukset voidaan toteuttaa, muistuttaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

– Puheenjohtajataiston aikaiset lupaukset aina lapsiperheistä maamme työllisyyden parantamiseksi ovat näköjään kuihtuneet kesähelteillä, Slunga-Poutsalo sivaltaa.

– Valtiovarainministeriön budjettilinjaukset lisäävät toteutuessaan niin teollisuutemme kuin kotitalouksiemmekin taloudellista taakkaa. Perusteollisuutemme selkäranka on katkeamassa kansallisiin sovellutuksiin EU:n ilmasto- ja energiapäätöksistä. Königstedtin kartanosta saatujen tietojen mukaan valtiovarainministeri Rinne on mm. lopettamassa Suomen kaivannaisteollisuuden moninkertaistamalla kaivosten sähköveron.

Venäjä-pakotteet vakava uhka

Slunga-Poutsalo huomauttaa, että EU:n Venäjä-pakotteet pysäyttävät liian monta konepajaa ja vaikeuttavat Suomen elintarvikevientiä. Jo nyt tuotteet makaavat varastoissa.

– Valtiovarainministeri Rinteen vähättely Venäjä-pakotteiden vaikutuksesta työllisyyteemme on edesvastuutonta. Pakotteet voivat pahimmillaan syöstä jo nyt kuralla olevamme taloutemme konkurssiin. Tämä tosiasia on nyt tunnustettava, Slunga-Poutsalo painottaa.

– On viimeinen hetki kääntää kurssi. On ryhdyttävä välittömiin toimiin, jotta maamme budjettivajetta saadaan tasoitettua, teollisuutemme kilpailukyky palautettua ja Suomen kasvu käyntiin.

Tulonsiirrot ulkomaille lopettava

Slunga-Poutsalo peräänkuuluttaa oikeaa rakennemuutosta valtion budjettiin.

– Valtiontalouden tervehdyttämiseksi on luovuttava kehitysyhteistyön ja maahanmuuton rahoittaminen veroeuroilla. Nämä noin 2 miljardia euroa on kohdennettava estämään lapsilisien leikkaukset ja sähkö- ja bensaveron korotukset. Rahaa on suunnattava myös teollisuuden pk-sektorin rahoitusvaikeuksien helpottamiseen sekä väylien rakentamiseen, Slunga-Poutsalo esittää.

– Meidän on lopetettava tulosiirrot suomalaisilta veronmaksajilta ulkomaisille veronmaksajille ja pankkiireille. Pehmeiden puheiden sijaan Suomi tarvitsee kovia ja johdonmukaisia päätöksiä.

PS VERKKOTOIMITUS