Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini suomii rajuin sanakääntein keskustaa. Soini toteaa, että puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut keskustan olevan hallituksen tukipuolue ilman ministereitä.

– Keskusta on toimittanut vähät heinänsä pääministeri Jyrki Kataisen kaukaloon. Keskusta on hallituksen tukipönkkä. Näennäisoppositio, joka ei pyri hallituksen vaihtamiseen. Aikoihin on eletty. Onneksi Suomessa on Perussuomaiset. Todellinen oppositio, haluamme vaihtaa ja kaataa hallituksen, joka ei uskalla tehdä yhtään mitään – paitsi hyväksyä EU-tukipaketin toisensa perään. Keskustan pääministerikaudella Kreikka-piikki avattiin, Soini moittii.

Myös hallitus saa Soinilta sapiskaa. Tämän mukaan hallitus ei ole pystynyt tekemään Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi tarvittavia toimenpiteitä.

– Pääministeri Katainen haluaa kotiäidit töihin, vaikka nuoria miehiä on työttöminä kymmeniä tuhansia, jotka eivät hoida lapsia. Nuorten työllistäminen on kansankunnan ykköstehtävä. Hallitus kurittaa arvolisäverolla, joka on tasavero, pienituloista kansaa. Perussuomalaiset vaativat ruuan ja lääkkeiden arvonlisäveron alentamista kymmeneen prosenttiin. Keskusta haluaa korottaa arvonlisäveroa vielä hallitustakin enemmän. Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa on selkeät esitykset Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Se pätee edelleen ja on vaihtoehto hallituksen toimettomuudelle, Soini linjaa.