KOLUMNI | Timo Soini (ps.) kirjoittaa plokissaan vasemmiston vappupuheista. 

Lukaisin läpi ison pinon vasemmiston vappupuhereferaatteja. Eilisen uutisia. Samat puheet olisi voitu pitää parikymmentä vuotta sitten, mitään uutta ja ratkaisukeskeistä niissä ei ollut.

Vasemmistoliiton poislähtevä puheenjohtaja pyörittää samaa levyä siihen itse kyllästymättä. Kommunismin historia on painolastina. Sitä ei koskaan ole vasemmistoliitossa perattu.

SDP yrittää. Haukkumalla kaikkea ja kaikkia. Kun muutama vuosi sitten esitin EMU-puskureiden käyttöä, SDP sanoi, että Soini syö eläkeläisten säästöt. Nyt SDP esittää itse samaa. Syödäänkö nyt eläkeläisten säästöt vai mitä tapahtuu?

SDP haluaa ennenaikaiset vaalit. Aika oppositiossa käy pitkäksi. Helppoa ei ole Antti Lindtmanilla: Kaksitoista entistä ministeriä, pari entistä puoluejohtajaa ja yksi entinen puhemies ryhmässä ruutia vaatimassa.

Yhdestä asiasta olen varma. SDP ei muodosta varjohallitusta vihreiden ja  vasemmistoliiton kanssa. Siinä ei ole poliittista järkeä, kysykää vaikka Eero Heinäluomalta.

SDP saa minulta paljon anteeksi, sillä se pysäytti kommunismin työpaikoilla sotien jälkeen. Vaara poistui vasta Metallin vaaleissa 1975. Jotakin muutakin pitäisi löytyä. Tähän päivään. No tulihan sieltä välikysymys .. se ei vatsoja täytä.

TIMO SOINI