Perussuomalaiset ja Kokoomus ovat EU-vaalien päävaihtoehdot. Kyseessä on selkeä linjavaali kansalliseen päätöksentekoon tukeutuvien perussuomalaisten ja liittovaltiosuuntausta edustavan kokoomuksen välillä. Molemmat puolueet ovat johdonmukaisia politiikassaan. Perussuomalaisten ovat vastustaneet tukipaketteja ja kokoomus on niitä kannattanut. Keskusta on kannattanut niitä hallituksessa ja vastustanut oppositiossa. SDP taas ensin vastusti niitä oppositiossa ja on kannattanut hallituksessa.

Perussuomalaisilla on hyvät suhteet kansanvaltaisiin eurokriittisiin ryhmiin Euroopan Parlamentissa. Kävin kuluneella viikolla henkilökohtaisesti Strasburgissa hoitamassa näitä asioita. Ministeri Alexander Stubb osoitti karkeaa tietämättömyyttä puhuessaan omassa kampanja-avauksessaan perussuomalaisten tilanteesta – tai sitten kyse oli tahallisesta provokaatiosta. Stubb joutuu vaalien jälkeen häpeämään ylimielistä lausuntoaan.

EU- vaaleissa on tehtävä Euroopanlaajuinen Jatko-Jytky. Perussuomalaiset on Suomen tunnetuin puolue Euroopassa. Nyt tarvitaan lisää poliittista voimaa. Perussuomalaisilla on eri ammatteja edustavat, pätevät ja hyvät ehdokkaat kattavasti koko maassa. Tänään olen mukana kahden perussuomalaisen professorin Mauno Vanhalan ja Erkki Havansin kampanja-avauksessa Jyväskylässä.

Timo Soini
Perussuomalaisten puheenjohtaja