Timo Soinin puheenvuoro perussuomalaisten vaalipäällikköjen koulutustilaisuudessa Helsingissä lauantaina.

Perussuomalaiset on puolue, joka osaa ja uskaltaa ottaa esille niitäkin asioita, joista vanhat puolueet ja media mielellään vaikenevat. Kuluneella viikolla nostimme esiin uuden kehitysapumallimme, Suomen lähes kaksinkertaistumassa olevat EU-nettojäsenmaksut, vaatimuksemme ns. haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen kumoamiseksi ja poliisipalvelujen rapautumisen.

Esitämme myös oman vaihtoehtomme, emme pelkästään totea epäkohtia. Esimerkiksi  Suomen on aloitettava neuvottelut EU- jäsenmaksupalautuksesta Iso-Britannian mallin mukaan. Näin ovat Ruotsi ja Hollantikin tehneet. Kannatamme systeemibyrokratian purkamista ja kohtuuttoman sääntelyn juurimista  kuntasektorilla. Viiden vuoden irtisanomissuoja kuntaliitosten yhteydessä on kohtuuton ja kangistava. Mikään kunta- ja SOTE -uudistus ei onnistu jäykistämällä rakenteet taloudellisesti mahdottomaksi.

Perussuomalaiset laativat selkeän, konkreettisen ohjelman, jonka avulla Suomen suunta käännetään. Tarvitsemme kohtuuhintaista energiaa, siksi ydinvoimapäätökset on tehtävä heti kun se lain mukaan on mahdollista. Kannatamme puolustusmäärärahojen korottamista ja järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, turvapaikkapoliiikassa vainottujen kristittyjen huomioimista ja talouskasvun luomista yrittämisen edellytyksiä tukemalla. Olemme valmiit kansanäänestykseen eurovaluutasta, mikäli taloutemme ja hyvinvointimme turvaaminen sitä edellyttää.

Perussuomalaiset eivät ole riippuvaisia korporaatioista. Olemme rakenteellisesti luova puolue, jolla on mahdollista reagoida nopeasti uusiin tilanteisiin. Tämä liikkumavara on käytettävä täysimääräisesti hyväksi. Arvopuolella ei pidä lipsua. Suomalaiskansalliset perusarvot – suomalaisuus, isänmaa ja perhe pidetään kunniassa. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa olemme sitoutuneet Suomen linjaan. Maallamme voi olla vain yksi ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja: yhteisesti sovittu Suomen linja, jolla on sekä Eduskunnan ja hallituksen että Tasavallan presidentin tuki.

TIMO SOINI

Tagit