Mikään ei korvaa kokemusta. Kun on ollut pitkään rintamalla, tietää mitä se on. Jokainen meistä tietää, että lääkärin hommaan opiskelu kestää vuosia ja että oppiminen on jatkuvaa. Politiikassa näyttää olevan tautia liikkeellä, jossa parisataa ääntä pätevöittää yhdessä yössä mihin tahansa.

Osalla meistä pää ei kestä häviötä, osa ei kestä menestystä. Mitä nopeammin ja kovempaa menestys tulee, sitä enemmän se nousee hattuun. Suurimmat virheet tulevat nousun aikana.

Perussuomalaiset on iso puolue, jolla organisaatio ei ole kannatuksen tasolla. Siitä tulee ongelmia. Toisaalta se tekee meistä vähemmän byrokraattisen ja joustavan. Meidän on ymmärrettävä, että kaikesta emme ole puolueessa yhtä mieltä. Se tietää sitä, että joudumme joskus äänestämään käytännön kysymyksistä. Se ei ole vaarallista. Se on, jos hävinnyt mielipide ei hyväksy tappiota.

Kokemukseni perusteella ne, jotka eivät saa tahtoaan läpi, ryhtyvät innokkaimmin lukemaan sääntö- ja lakikirjaa. Kuin piru Raamattua. Neuvoni on, että, jos et saa tahtoasi läpi; Ota opiksi, perustele paremmin ja yritä uudestaan. Saatat onnistua. Omin päin touhutessa tulemana on Hauhian kohtalo Tuntemattomasta Sotilaasta; menee nupista läpi.

Uhkailulle ja kiristykselle EI saa koskaan antaa periksi. Esimerkiksi jos joku – valtuutettu, kansanedustaja, piirin johtohenkilö tai kuka tahansa meistä – sanoo, että jos en saa sitä paikkaa tai muuten tahtoani läpi, niin lähden pois, on avattava kiireesti ovi ja toivotettava menestystä uusissa haasteissa.

Perussuomalaiset ovat kulkeneet voitosta voittoon. Meillä on tiedossa menestyksen malli. Pidetään huolta siitä, ettei tuo polku pääse ruohottumaan.

Jumalaton järkytys

Kuntavaalien jälkeiset gallupit ovat olleet jumalaton järkytys vanhoille puolueille ja maamme mediaeliitille. Järkytys sekä yllätys. He eivät ole ymmärtäneet, että jokainen vaali on erilainen. Kuntavaali on kuntavaali. Pressanvaali on omansa. Eduskuntavaalin pohjana ovat edelliset eduskuntavaalit.

Rasismijankutus vaan jatkuu Euroopan vähiten rasistisessa maassa. Se on samaa sukua fasismin ulvonnalle, jota poliittista alkukotiani, SMP:ta, vastaan käytiin 1970-luvulla. Ei tehonnut silloin, ei tehoa nyt. Perussuomalaiset ei ole ihmisvastainen puolue.

Gallupit pitää osata ottaa. Niistä ei pidä höyrähtää – suuntaan tai toiseen. Ei puolueen linjaa pidä lähteä S-marketin tuulikaapista kyselemään. Kansa ansaitsee parempaa.

En usko poliittisiin pikavoittoihin. Juuret pitää muistaa. Hattarat heiluvat tuulten mukana. Tänään täällä, huomenna tuolla. Herkkyyttä on oltava, kykyä huomata heikot signaalit. Se on poliittista ammattitaitoa.

Perussuomalaisilla on suuri vastuu Suomesta. Kannatustamme on käytettävä hyvän hyväksi. Joka päivä – tuuli sitten mistä päin tahansa.

Timo Soini
Kansanedustaja, perussuomalaisten puheenjohtaja