Poliittinen korrektius sukupuoleen liittyvissä kysymyksissä on saavuttamassa lakipisteensä. On vaikea kuvitella, miten tätä voisi enää ylittää: Britanniassa Derbyshiren poliisien mieskuoroa vaaditaan ottamaan naisia jäsenikseen, Yhdysvalloissa taas Bostonin maratonilla saa kilpailla naisten sarjassa, vaikka olisi mies.

The Times kirjoittaa, miten tasa-arvovaatimukset ovat avanneet entisiä herrakerhoja, kuten golf-klubeja myös naisille. Nyt Derbyshiren poliisien mieskuoro joutuu ottamaan jäsenikseen naisia, tai se menettää 60 vuotta säilyneen kytköksen poliisilaitokseen.

Vaatimuksen taustalla on viime vuonna tehtävässään aloittanut alueen poliisipäällikkö Peter Goodman. Sekakuoron perustaminen kestäisi vuosia, joten kuoro päätti uudelleennimetä itsensä myöhemmin tänä vuonna Derbyshiren mieskuoroksi.

Kuoron puheenjohtaja Kevin Griffiths syytti Goodmania yrityksestä vetää huomio pois poliisilaitoksen miesten ja naisten palkkakuilusta, joka on Derbyshiressä Britannian suurimpia.

– Mieskuorosta eroon pääseminen ei tule tuota ratkaisemaan. Uskon, että olemme poliittisen korrektiuden uhreja, Griffiths sanoi.

Griffiths kertoo, että kuorossa on 30 miestä, bassoja ja baritoneja. Tasapainoinen sekakuoro vaatisi 50 naista, joiden rekrytointi ja harjoittelu kestäisi 10-15 vuotta.

– Ehdotimme, että voisimme perustaa naiskuoron, jonka kutsuisimme esiintymään omissa tilaisuuksissamme. Mutta se ei kelvannut herra Goodmanille, Griffiths sanoi.

Miehet Bostonin maratonin naisten sarjassa

Siinä missä naisilla on Brianniassa oikeus päästä laulamaan mieskuoroon, on Yhdysvalloissa miehillä oikeus juosta naisten sarjassa. Bostonin maratonille on osallistumassa viisi miehestä naiseksi -transsukupuolista juoksijaa naisten sarjassa, tv-yhtiö Abc uutisoi.

– Luotamme ihmisten sanaan. Rekisteröimme ihmiset siten kun he haluavat, maratonin järjestävän urheiluseuran Boston Athletic Associationin johtaja Tom Grilk sanoo.

– HLBT-yhteisön jäsenet ovat joutuneet kestämään vuosien varrella paljon, emmekä halua lisätä heidän taakkaansa.

Monet muut isot kaupunkimaratonit harkitsevat transnaisten hyväksymistä naisten sarjaan.

Suomen Uutiset