

Suomen Uutiset takaisin palvelukseen 20 vuoden tauon jälkeen
Maineikas uutislehti Suomen Uutiset palaa pitkältä tauolta politiikan uutiskentille. Perussuomalaiset r.p. alkaa julkaista Suomen Uutisia kaikille avoimena verkkouutispalveluna Perussuomalainen-lehden rinnalla. Uutispalvelu aloittaa toimintansa itsenäisyyspäivänä lauantaina 6.12.2014 osoitteessa www.suomenuutiset.fi.
Suomen Uutiset saa lentävän lähdön. Se korvaa Perussuomalainen-lehden nykyisen verkkouutispalvelun, jolla oli viikolla 48 hieman yli 50 000 uniikkia viikkokävijää.
Perussuomalaisten äänenkannattaja Perussuomalainen-lehti jatkaa entisellä nimellään. Perussuomalainen-lehteä ja Suomen Uutisia tehdään samassa toimituksessa.
Suomen Uutisten vastaavana päätoimittajana toimii Matias Turkkila, joka aloitti tehtävässään huhtikuussa 2012. Toimituspäällikkönä toimii Kristiina Ovaskainen. Toimituksella on kymmenkunta vakituista avustajaa.
Suomen Uutisten historiaa
Suomen Uutiset –lehden ensimmäinen numero näki päivänvalon 2.11.1961. Tabloidikokoisen lehden ensimmäisen numeron etusivulla kerrottiin Neuvostoliiton ydinkokeesta, väestönsuojelun laiminlyönneistä, Stalinin muumion siirrosta pois Moskovan mausoleumista, korkeasta veroäyristä sekä maanviljelijä Ilkka Heikkisestä, joka oli nähnyt omien poikastensa raateleman susiemon.
Lehti ilmestyi 37 vuoden ajan Pientalonpoika Oy:n kustantamana. Alkutaipaleella lehden levikki on ollut noin 22.000 kpl.
Viimeinen paperille painettu Suomen Uutiset –lehti julkaistiin 23.3.1995. Kitkerän vaalitappion kärsineellä Suomen Maaseudun Puolueella (SMP) ei ollut enää mahdollisuutta tukea lehtiyhtiötään. Päätoimittaja Kari Räisänen arvioi viimeisen lehden viimeisellä sivulla, että ”Suomen Uutisten ilmestyminen on epävarmaa”.
Suomen Uutisten edeltäjä oli Suomen pientalonpoikien puolueen äänenkannattaja Pientalonpoika-lehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi 24.3.1959. Broadsheet-kokoista lehteä myytiin 30 markan hintaan. Lehden ensimmäisessä numerossa kerrottiin Suomen Pientalonpoikien puolueen perustamisesta, kerrottiin Veikko Vennamon tulleen valituksi puolueen puheenjohtajaksi ja vaadittiin ”oikeutta maatalouspolitiikassa pientalonpojille ja köyhille kuluttajille” .
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Verkossa aloittava Suomen Uutiset toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää

Joutsenlahti: Suomen Uutisten paluu on kulttuuriteko

Miksei Suomen Uutiset kuulu JSN:ään?
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.