Kolme Koillis-Syyrian al-Roj-leiriltä haettua Isis-naista saavat syytteet terroristiryhmän toiminnan edistämisestä ja konfliktialueelle matkustamisesta. Naiset ovat Isis-taistelijoiden vaimoja ja tukeneet kotiäiteinä terroristijärjestöä.

Alle 40-vuotiaat naiset ovat olleet Isis-taistelijoiden vaimoja ja tukeneet terroristijärjestön toimintaa kotiäiteinä Raqqan ja Deir al-Zourin alueella. Oikeudenkäynneissä selvitettäneen myös, ovatko naiset käyttäneet terroristien ryöstämiä jesidinaisia orjina taloudenpidossaan.

Naiset noudettiin Tanskaan jo 7. lokakuuta 2021 seurueessa, johon kuuluivat kolmen naisen lisäksi 14 lasta. Naiset ovat olleet pidätettyinä siitä lähtien.

”Tärkeä osa terroristijärjestön tukitoimintaa”

-Käsityksemme mukaan naiset ovat olleet tärkeä osa terroristijärjestön tukitoimintaa miehitetyillä alueilla, sanoo syyttäjä Jakob Berger Nielsen.

Kaksi naisista on Tanskan kansalaisia. Heille vaaditaan vähintään 4 vuoden vankeustuomiota. Kolmannella naisella on kaksoiskansalaisuus ja hänet aiotaan syyttäjän mukaan karkottaa Tanskasta.

Isis-naisten ja heidän lastensa kotiuttaminen on herättänyt erittäin voimakkaita mielipiteitä Tanskassa.

SUOMEN UUTISET