Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vastustaa keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Katri Kulmunin ehdotusta Eurooppaa varten tehtävästä uudesta tietokoneiden käyttöjärjestelmästä ja verkkoselaimesta. Kulmuni esitteli ajatusta ulko- ja turvallisuuspoliittisessa puheessaan.

Ville Tavion mielestä Katri Kulmunin avaus osoittaa ymmärtämättömyyttä siitä, mitä tiedon ja viestinnän vapaus merkitsee.

Tavio muistuttaa, että aiemmat kokemukset EU:n ICT-sääntelyhankkeista ovat huonoja. EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR on jo johtanut siihen, että eräät palvelut Yhdysvalloissa ja muualla ovat kokonaan estäneet EU-alueella olevat käyttäjät, koska palvelut eivät halua toteuttaa monimutkaisen ja epäonnistuneen asetuksen ehtoja.

”Sisältö pelkkää eurososialismia”

Tavio on huolissaan siitä, että ylhäältä käsin poliittisesti rakennetut ohjelmistot mahdollistaisivat yhä laajemman valvonnan ja sananvapausrajoituksia tavallisia kansalaisia kohtaan.

– Kulmunin ehdotus on kuorrutettu monilla kauniilla sanoilla, mutta sen sisältö on pelkkää eurososialismia. Jos EU-alueella otetaan käyttöön EU-eliitin mielen mukaisesti räätälöity käyttöjärjestelmä ja selain, sitä voi verrata siihen, että pakotettaisiin kaikki autoilijat ajamaan Ladalla, Tavio sanoo.

– Internetiä pitäisi päin vastoin kehittää avoimen lähdekoodin ratkaisuja hyödyntäen, ei keskusjohtoisilla neuvostotyylisillä kikkailuilla.

SUOMEN UUTISET