

Teemu Keskisarja: Valehteliko Yle myös parlamentaariselle työryhmälle?
Kansanedustaja, historioitsija Teemu Keskisarja kirjoittaa Yleisradiosta.
Monimuotoisuuskoulutukset, sensitiivisyysvalvonta, vähemmistökiintiöt aiheissa ja tekijöissä, päällystön tulospalkitseminen “sisältöjen diversiteetistä”, väärinajattelijoiden porttikiellot haastatteluihin, “turvallisemman tilan” säädöt vastoin journalismin periaatteita… Totuuden torvemme Yleisradio jäi tänä kesänä kiinni epätotuuksien levittelystä. Yle-veron maksajat kiittävät Sanna Ukkolaa, Ivan Puopoloa ja Lloyd Libisoa valheenpaljastuksesta!
Itselläni oli erittäin kyseenalainen ilo ja kunnia puuhastella Ylen parlamentaarisessa työryhmässä, jonka asiantuntijakuulemiset, kokoukset ja neuvottelut kestivät yhdeksän kuukautta. Hommaan sisältyi pääsy salaisiin taloustietoihin. Epäilenpä vain, että yleläiset muuntelivat niitä mieleisikseen.
Kysyin Yleltä kirjallisesti:
“Paljonko on maksanut Areenan kirjautumisen kehittäminen, paljonko se maksaa vastedes ja paljonko henkilöstöä työskentelee kirjautumisasian parissa?”
Otaksuin, että Yle Tunnuksen käyttäjien miljoonien pakkokirjautumisten systeemi työllisti tornitalollisen koodareja, tietoturvaspesialisteja ja laillisuushaasteiden takia juristejakin. Varmaan tulivat “personointi” ja tiedonkeruu hirmuisiin hintoihinsa.
Vielä mitä! Yle yllättäen suoriutui suit sait sukkelaan ja puoli-ilmaiseksi. Vastaus kysymykseeni oli hieman kryptinen:
“Yle Tunnuksen jatkokehitys kuuluu tiimille, jonka vastuulla on myös muita tehtäviä. Pelkkiä Yle Tunnuksen kustannuksia ei tämän vuoksi seurata erikseen. Kyse on kuuden hengen tiimistä. Ylen asiakaspalvelussa on alkuvuoden aikana tehty laskennallisesti 0,5 henkilötyövuoden resurssilisäys tarjoamaan tukea ja vastaamaan kysymyksiin kirjautumiseen liittyen.”
Ei muuta kulua kuin puoli henkilöä asiakaspalvelemaan atk-taidottomia mummoja. Näin helppoa ja huokeaa on Yleisradiolle kirjautumisbisnes, josta maailman menestyksekkäimmät alustajätit ansaitsevat biljoonansa. Vau. Pystyivätkö Pasilan nörtit todella moiseen optimointiin ja penninvenytykseen? Jos pystyivät, siinäpä vastakohta julkisen sektorin tietojärjestelmiin, joissa poliitikot ja virkamiehet aina ryssivät.
TEEMU KESKISARJA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Yle intoili, kun jalkapallotähti varoitti laitaoikeistosta – ja vaikeni, kun toinen arvosteli massamaahanmuuttoa

Hämeen Sanomat kirjoittaa Yleisradiosta: ”Valtionmediaa tarvitaan – muttei tällaista jättipullukkaa”

PS-Nuoriso arvostelee Yleisradion toimintaa – ”Nämäkö ovat Ylen ydintehtäviä?”

Yle valkopesi iranilaisterroristin ”norjalaismieheksi” – muut lehdet kuittasivat Oslon terroriteon pikku-uutisella

Perussuomalaiset: Vasemmistolla ei ole veto-oikeutta Yleen

Teemu Keskisarjan kolumni: Tämän takia Yle ei pienene penniäkään
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.