Työ- ja elinkeinoministeriön pitkäaikainen kansliapäällikkö, jo eläkkeellä oleva Erkki Virtanen sanoi Yle Talouden verkkovieraana, että maahanmuuttajien kotouttaminen pitää hoitaa kunnolla.

Kymmenkertaiset kulut

Virtanen arvelee, että maahanmuuttajien asuntojen ja kielikoulutuksen järjestämiseen voi mennä jatkossa jopa 1,5 miljardia euroa – mikä kannattaa hänen mielestään maksaa.

– Kun tulijavirta oli normaali 5 000 henkeä, kotouttaminen maksoi 150 miljoonaa euroa vuodessa. Jos se on 50 000 jatkossa, niin se maksaa sitten 1,5 miljardia euroa.

– Tämä on pakko hoitaa, koska näin tulijoista saadaan hyviä kansalaisia Suomeen, mistä on hyötyä kansantaloudelle pidemmällä aikavälillä, Virtanen sanoo Ylellä.

50 000 vuodessa ei riitä

Virtasen mielestä Suomi tarvitsee maahanmuuttoa ikääntyvän väestörakenteensa vuoksi. Sen korjaamiseen ei Virtasen mielestä edes 50 000:nen maahanmuuttajan vuosivauhti riitä.

Paitsi että Virtanen uskoo maahanmuuttajien hyödyttävän Suomen taloutta, hän uskoo maahanmuuttajien työllistyvän, kunhan kotouttaminen hoidetaan oikein.

SUOMEN UUTISET