Teollisuusliitto kertoo päättäneensä työtaistelutoimien seuraavista vaiheista. Toimilla puolustetaan liiton mukaan työntekijöiden irtisanomissuojaa maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastaan.

– Tulevat työtaistelutoimet ovat kolmen päivän mittaisia lakkoja viikoilla 43–45. Lakossa ovat kullakin viikolla erikseen päätetyt työpaikat, liitto tiedottaa.

Teollisuusliitto kertoi aiemmin päivällä irtisanoneensa tänään kiky-sopimukseen liittyvän työajan pidennyksen viidellä sopimusalalla.

Työajan pidentämistä koskeva sopimus irtisanottiin teknologiateollisuudessa, autoalan kaupassa ja korjaamotoiminnassa, pelti- ja teollisuuseristysalalla, malmikaivoksissa sekä teknisessä huollossa ja kunnossapidossa. Näillä Teollisuusliiton sopimusaloilla työskentelee reilut 100 000 työntekijää.

Toimia myös Prossa

Ammattiliitto Pro kertoo puolestaan aloittavansa kolmen vuorokauden työnseisauksen 25. lokakuuta. Työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla.

Ylityökielto Pron teollisuusaloilla jatkuu 26. lokakuuta saakka.

– Valitettavasti olemme pakotettuja jatkamaan toimenpiteitä irtisanomissuojan heikentämisen torjumiseksi, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

– Puheet eduskunnan toimivallan tai kansanvallan vastustamisesta ovat halpamaisia ja perusteettomia syytöksiä. Toisin kuin on väitetty, tässä ei ole kyse mistään ay-liikkeen ja hallituksen välisestä valtataistelusta. Tässä on kyse vain ja ainoastaan siitä, ettemme voi hyväksyä työelämän epätasa-arvoistamista, Malinen sanoo.