Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho puhui tänään ay-liikkeen suurmielenilmauksessa Helsingin Rautatientorilla.

Ohessa puhe kokonaisuudessaan:

Mielenilmaisuunne on ymmärrettävä syy. Hallituksemme kaavailemat työelämän pakkolait kieltämättä osuvat kipeästi matalapalkkaisiin naisiin, hoivatyöntekijöihin, poliiseihin, palomiehiin sekä vuorotyöntekijöihin. On aivan oikein kysyä: Miksi hallitus sitten tekee näin kovia lakiesityksiä? Yksinkertaisesti, koska palkkojemme ja palvelujemme rahoituspohja on pettämässä sekä koska Etelärannan ja Hakaniemen herrat eivät pystyneet istumaan samaan pöytään sopimushakuisesti.

Hallitus olisi halunnut tehdä kolmikantaisella neuvottelulla samaan kustannusvaikutukseen tähtäävät ratkaisut. Silloin ratkaisut olisivat olleet yhteisiä ja vahvistaneet sopimusjärjestelmää. Eteläranta ja Hakaniemi pakottivat hallituksen lakitielle. Kolmikantaneuvottelut ovat nyt ohi.

Nyt tarvitaan muita toimia! Laitetaan täältä yhteinen vahva vetoomus; Edellytetään, että keskusjärjestöjen johtajat antavat meille niitä uusia ehdotuksia, joita ovat luvanneet. Hallituksella on valmiutta pohtia kaikkia vaihtoehtoja, jos kustannusvaikutukseltaan riittävä esitys tuodaan hallituksen pöydälle.

Ay-aktiivit, kanssasuomalaiset!

Hallitus tietää hyvin, että parempi Suomi rakennetaan sopien eikä sotien. Hallituksen ainoa ideologia on Suomen pelastaminen ja me haluamme tehdä sen yhdessä teidän kanssanne.

SUOMEN UUTISET

Tagit