MTV3:n uutisissa vieraillut Sampo Terho (ps.) kertoi, etteivät perussuomalaiset hyväksy Kreikan velkojen leikkauksia.

– Mikään semmoinen ratkaisu ei kelpaa, missä leikattaisiin velkoja eikä ylipäänsään sellainen ratkaisu, missä lainattu sata euroa tulisi takaisin vähempänä kuin sata euroa. Jos puhutaan muista huojennuksista, ne ovat niin marginaalisia eikä edes ajankohtaisia, että on tässä vaiheessa turha spekuloida, Terho totesi.

Terhon mukaan on kriittistä, että Kreikka pystyy noudattamaan niitä tiukkoja ehtoja jotka viime vuonna asetettiin. Jos maa ei kykene täyttämään annettuja ehtoja, on umpikuja Terhon mukaan lähellä. Mutta näin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei voida vielä tehdä.

– Ei olla siinä tilanteessa vielä. Tässä ollaan edelleen käymässä läpi väliarviota ja ennen kuin se on käyty uskottavasti loppuun, on turha spekuloida jatkosta. Tavalla tai toisella on aina ennenkin löydetty tie eteenpäin.

Euromaiden valtionvarainministerit ovat parhaillaan Brysselissä koolla puimassa Kreikan uudistusten etenemistä.

Terho moitti tukipakettipolitiikkaa aiemmin päivällä kovin sanoin.

– Olemme sanoneet alusta asti, että tukipolitiikalla pelastetaan Saksan ja Ranskan pankkeja, ei ongelmissa olevia maita. On väärin, että euromaat ovat kollektiivisesti joutuneet kantamaan vastuun yksittäisten pankkien ja lainanantajien huonoista päätöksistä. Mitään EU-tukipaketteja ei koskaan olisi pitänyt ryhtyä antamaan eikä vakausmekanismeja rahoittamaan, vaan jo 2010 olisi pitänyt antaa Saksan ja Ranskan veronmaksajien päättää pankkiensa kohtalosta, Terho totesi.

Terho muistutti, että Saksan ja Ranskan ansaan menivät lähes suomalaiset kärkipoliitikot.

–  Järki ja pragmaattisuus unohtuivat Eurooppa-uskovaisuuden huumassa. Miksi pienen Suomen veronmaksajien, joilla ei ollut osaa eikä arpaa Keski-Euroopan pankkien huonoihin lainapäätöksiin, piti osallistua näiden pankkien pelastamiseen?

SUOMEN UUTISET