SDP oli päättämässä EVM-sopimuksen hyväksymisestä kesäkuussa 2012. Suomi menetti tuon sopimuksen takia mahdollisuuden päättää kansallisella tasolla, annetaanko kriisimaalle lisälainoitusta EVM:n kautta vai ei, muistuttaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

– Nykyhallitus ei ole antanut senttiäkään uutta rahaa Kreikalle. Jos kansanedustaja Timo Harakka väittää muuta, niin hän voisi osoittaa, miltä budjetin momentilta rahat ovat menneet. Kreikkaan lähtee SDP:n vakausmekanismille viime vaalikaudella antamia rahoja.

”Jätimme yhden hallituksen väliin tämän takia”

Perussuomalaiset ja hallitus olivat viime kesänä Kreikan euroeron kannalla. Suomen kanta ei saanut tukea muulta euroryhmältä.

– SDP eurohuumassa muiden tuolloisten hallituspuolueiden mukana antoi Suomen veto-oikeuden pois, EVM-päätökset tehdään nyt tarvittaessa määräenemmistöllä. Näiden historiallisten päätösten surullisista seurauksista kärsimme nyt, Terho huomauttaa.

– Perussuomalaiset on aina vastustanut eurokriisin yhteisvastuullista hoitoa ja vastustamme edelleen. Yhden hallituksen jätimme tämän takia väliin. Niin vahvasti halusimme, ettei näitä huonoja sopimuksia tehdä.

SUOMEN UUTISET

Tagit