Poliisien määrästä nousi pienoinen poru eduskunnan keskustelussa sisäisen turvallisuuden selonteosta tiistaina. SDP koetti vierittää poliisien määrän vähenemisen nykyisen hallituksen syyksi, vaikka hallitus nimenomaan kääntää pääosin poliisien eläköitymisestä johtuvaa suuntaa, joka alkoi jo ammoin edellisen hallituksen kaudella.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho lyttäsi SDP:n väitteet.

– Jälleen kerran olemme täällä erikoisessa tilanteessa: sosiaalidemokraatit olivat viime kaudella hallituksessa, joka ei pystynyt pysäyttämään poliisien määrän vähenemisen suuntaa. 2011 oli 7653 poliisia ja 2014 oli 7389. Mihin katosivat nämä poliisit, jotka olitte niin päättäväisiä säilyttämään? Jälleen kerran perussuomalaiset ovat pysäyttämässä huonoa suuntaa, jota itse olette olleet tekemässä. Ja nyt vielä vastustatte tätä käännöstä, Terho syytti.

– Välikysymykset eivät käännä Suomen suuntaa, vaan toiminta hallituksessa – paitsi ei teidän toimintanne! Mutta tämä hallitus tulee sen tekemään, kun saadaan käännettyä tämä suunta ja samalla myös talous, jota olette olleet tuhoamassa, niin silloin myös tämä resurssi paranee huomattavasti, Terho sivalsi SDP:tä.

Terho sanoi hallituksen pysäyttävän poliisien määrän vähentämisen 7000 henkilöön. SDP:n esittämät pienemmät luvut ovat perätöntä maalailua.

– Nyt oppositiosta käsin pystytte pysäyttämään poliisien vähenemisen, kun ette hallituksessa pystyneet siihen. On merkillistä, kuinka olette tehokkaampia oppositiossa kuin hallituksessa! Yhtä kaikki meillä kaikilla on yhteinen huoli poliisien määrän vähenemisen pysäyttämisestä ja hallitus on sitoutunut siihen, että niin tapahtuu. Tämä tullaan tekemään, kuten kaikki muutkin Suomen suunnan kääntämisessä keskeiset asiat, Terho painotti.

Veli-Pekka Leskelä