Yksityiset turvallisuuspalvelut ja täydennyspoliisi eivät ole ratkaisu pitkäaikaisten turvallisuuden ongelmien edessä. Näin sanoi perussuomalaisten ryhmäpuhuja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila tiistaina eduskunnassa, kun se keskusteli hallituksen selonteosta sisäisestä turvallisuudesta.

– Suomessa viranomaiset vastaavat sisäisestä turvallisuudesta ja näin on oltava jatkossakin. Olemme menossa väärään suuntaan, jos kansalaiset harkitsevat yksityisten turvallisuuspalveluiden ostamista, koska epäilevät mediasta saamansa käsityksen perusteella, että poliisi tulisi liian myöhään heidän avukseen, Mattila painotti.

Hän muistutti kuitenkin, että suomalaiset asuvat kansainvälisesti vertailtuna turvallisessa maassa. Luottamus turvallisuusviranomaisiin on korkealla, virkavaltamme on erittäin ammattitoista ja 112 vastaa edelleen.

– Näiden asioiden ylläpito kuuluu yhteiskunnan ydintehtäviin, Mattila korosti.

Määrärahat täytyy turvata

– Jos haluamme säilyttää Suomen yhtenä maailman turvallisimmista maista, niin suunta ja linja on pidettävä kirkkaana. Sisäisen turvallisuuden resurssit tulee turvata, vaikka niukkoina aikoina se on haasteellista, Mattila edellytti.

Veli-Pekka Leskelä