

LEHTIKUVA
Terho: Maahanmuuton kustannuksista keskusteltava kiihkottomasti
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho ihmettelee, miksi Suomessa ei voi edelleenkään keskustella maahanmuutosta ja sen kustannuksista kiihkottomasti.
– Maahanmuuttopolitiikka on yksi keskeinen vaaliteema. Tämän saattaa huomata jo perussuomalaisten varsin maltillisen maahanmuutto-ohjelman osakseen saamasta, yli-innokkaasta kritiikistä. Kiihkeimmät ovat esimerkiksi syyttäneet perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa ihmisoikeuksien vastaiseksi, koska ohjelma ei myönnä ihmisoikeudeksi maahanmuuttajalle valita veronmaksajien kustantamaa asuntoa mistä tahansa päin Suomea, Terho kirjoittaa blogissaan.
Hämmentäminen palvelee joidenkin etua
Terhon mielestä maahanmuuttopolitiikkaa hyssytellään monista syistä.
– Valitettavasti keskustelun taso on pysynyt edelleen pääosin matalana, mihin yleisimmät syyt ovat käsitteiden sekoittaminen ja tosiasioiden idealistinen ohittaminen. Keskustelun hämmentäminen saattaa palvella joidenkin tahojen etuja, mutta pidemmällä aikavälillä tosiasiat aina puskevat puheiden läpi ja tulevat ilmeisiksi kaikille. Kysymys on lähinnä siitä, kauanko tämä kestää ja kuinka paljon veronmaksaja tässä välissä menettää.
Maahanmuutolle asetettava tavoitteet
Terho painottaa, että maahanmuuttoa pitäisi arvioida ensisijaisesti sille asetettujen tavoitteiden toteutumisen kautta.
– Ongelma on se, että vanhat puolueet kieltäytyvät asettamasta maahanmuutolle mitään selkeitä hyötytavoitteita, vaan hokevat vain vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen samoja fraaseja, kuten ”tulevaisuuden Suomi tarvitsee maahanmuuttoa” tai ”näin tärkeälle asialle ei voida laittaa hintaa”. Todellisuudessa kaikella on hintansa, eikä Suomi tietenkään ”tarvitse” sellaista maahanmuuttoa, jonka hinta yhteiskunnalle on suurempi kuin hyöty, vaan silloin on kysymys jonkun muun tarpeista.
Vaientaminen toimii kansanvaltaa vastaan
Maahanmuuttokeskustelu on Terhon mielestä edelleen vaikeaa mutta välttämätöntä.
– Käsitteiden tahallisesta sekoittamisesta tulisi siirtyä yksityiskohtaisempaan keskusteluun. Esimerkiksi pakolaispolitiikkaa ei pitäisi sekoittaa työperäiseen maahanmuuttoon eikä humanitaarista maahanmuuttoa yleisesti koko maahanmuuttoon.
– Maahanmuuttopolitiikkakin on politiikkaa. Meidän on voitava keskustella kiihkottomasti Suomelle taloudellisesti negatiivisen maahanmuuton kustannuksista. Suomen valtiolla on rajallisesti rahaa käytettävissä, ja demokraattisen yhteiskunnan perusperiaate on vapaus keskustella ja päättää siitä, miten rajalliset resurssit tulisi parhaiten käyttää. Se joka haluaa vaientaa maahanmuuttokeskustelun suvaitsevaisuuden tai minkä tahansa muun nimissä, ei siis taistele rasismia vaan kansanvaltaa vastaan, Terho painottaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Raportti: Suomella viime hetket välttää Ruotsin virheet maahanmuutossa

Immonen: Somaleiden maastamuuttoa edistettävä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää