Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho korosti vappupuheessaan Helsingin Snellmanin aukiolla, että perussuomalaiset ajavat aivan samoja asioita kuin ennenkin.

– Ainoa ero entiseen on, että nyt meidän ajamamme asiat myös etenevät. Joka päivä viemme puolueen tavoitteita eteenpäin sillä ainoalla tavalla mikä on mahdollista; askel kerrallaan. Perussuomalaiset lupasivat vaaliohjelmassaan puolustaa suomalaista työtä ja yrittämistä. Tästä me pidämme kiinni hallitustyössämme.

– Suomen linja EU-politiikassa ja maahanmuuttopolitiikassa on myös muuttunut voimakkaasti edellisten hallitusten linjauksiin verrattuna. On mm. laadittu 80 kohtaa sisältävä turvapaikkapoliittinen ohjelma, joka poistaa vetovoimatekijöitä tehokkaasti. Eurokriisin hoidossa piikki on laitettu kiinni ja vaikka edellisen hallituksen Euroopan vakausmekanismille antamia rahoja ei enää takaisin saa, uutta rahaa ei anneta senttiäkään.

Ehdottomuudella ei tule tulosta

Terho korosti, että paljon on saatu aikaan, mutta kaikkea ei voi yhdessä vuodessa saada valmiiksi.

– Se että tekee kompromissin tavoitettaan kohti, ei tarkoita tavoitteensa pettämistä, vaan sitä, että on ottanut ensimmäisen askelen tavoitteensa saavuttamiseksi. Seuraava askel tulee heti kun mahdollista, Terho lupasi.

-Se joka luulee voivansa saada kaiken kerralla olemalla ehdoton, ei todellisuudessa saa mitään. Oppositiossa voi juuri siksi olla ehdoton, että suurista puheista huolimatta ei ole vastuussa mistään. Oppositiossa on siis helppo louskuttaa, mutta hallituksessa vaikutetaan tekemällä, ei puhumalla.

Malttia ja hyviä uudistuksia

Terho totesi, että syytökset perussuomalaisten ”takinkäännöstä” perustuvat osin poliittisen järjestelmän toimintatapaan, osin tahalliseen väärinymmärtämiseen.

– Oikeusvaltioon pohjaava poliittinen järjestelmämme koettelee välillä kärsivällisyyttä hitaudellaan. Samoin monipuoluehallituksessa on turha kuvitella vain oman puolueohjelmansa toteutuvan sellaisenaan.

– Tässä suhteessa meidän on oltava maltillisia, osoitettava jo tehtyjä päätöksiä ja toinen toisensa jälkeen toteutuvia hyviä uudistuksia. Samalla kannattaa muistaa, että politiikassa – ja erityisesti meillä perussuomalaisilla – on aina arvostelijoita, jotka valittavat, tapahtui mitä tahansa, Terho muistutti.

SUOMEN UUTISET

Tagit