Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa keskusteltiin tiistaina EU:n monivuotisen rahoituskehyksen 2021-2027 välitarkistusehdotuksesta (MFF). Parlamentti debatoi ja äänesti mietinnöstä, jossa esitetään 10 miljardin euron lisäystä rahoituskehykseen vuosille 2024–2027 komission 98,8 miljardin euron ehdotuksen päälle. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ollut mietinnön sisällöstä vaikuttunut.

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ps./ECR) osallistui keskusteluun nostamalla maahanmuuton esiin:

– Otan esille saman asian, josta olen yleensä puhunut täällä. Muuttoliikkeen sisäiseen ja ulkoiseen hallintaan esitetään peräti 17 miljardia euroa lisää. Tämä tarve poistuu lyhyessä ajassa, kun EU sulkee ulkorajansa laittomalta maahantulolta. Tästä olen usein puhunut. Vain näin Eurooppa pelastuu kymmenien miljoonien muukalaisten valloitusvyöryltä. Kalusto ja miehistö rajojen sulkuun on olemassa. Odottavat vain lähtökäskyä, Hakkarainen sanoi.

”Itsepetosta”

Puheensa lopuksi Hakkarainen syytti parlamenttia ja komissiota itsepetoksesta:

– Elpymisvälineestä koituvat velanhoitomenot esitetään sijoitettavaksi vuotuisten menojen enimmäismäärien ulkopuolelle. Tämä on itsepetosta. Eivät velat ja korot taikatempuilla mihinkään häviä, Hakkarainen totesi.

Suomen Uutiset