Eurooppa alkaa olla yhä selkeämmin jakautunut globalistiseen länteen ja kansallismieliseen Keski-Eurooppaan, ja molemmilla puolilla on karismaattiset johtajansa. Ranskan presidentti Emmanuel Macronista on tullut federalistisen eurooppalaisuuden henkilöitymä, konservatiivista Eurooppaa johtaa Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Suomalaisessa mediassa Unkarin, Puolan ja muiden Keski-Euroopan maiden johtajat esitetään usein vastuuttomina häiriköinä. Saksan lehdistö on säilynyt objektiivisempana. Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sanomalehti Bild julkaisi eilen laajan Viktor Orbánin haastattelun.

Bild kysyi Orbanilta, miksi Saksa voi ottaa kaksi miljoonaa pakolaista, mutta Unkari ei edes kahta tuhatta. Orban vastasi, että Saksa halusi pakolaisia mutta Unkari ei, raportoi berliiniläinen toimittaja Pertti Rönkkö Facebook-seinällään.

Orbánin mukaan Unkari tekee oman osuutensa suojelemalla Schengenin Serbian vastaista ulkorajaa. Se on maksanut Unkarille vuodesta 2015 lähtien miljardi euroa, eikä Bryssel ole osallistunut kuluihin sentilläkään.

– Me ajattelemme, että ihmisiä on autettava siellä, missä ongelmat ovat, eikä tuoda heitä maahanmuuttajina tänne, Orban sanoi Bild-lehden haastattelussa.

Suomen Uutiset