Tampereen puoluekokouksessa perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Simo Grönroos. Hän on espoolainen filosofian maisteri, kunnallispoliitikko ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja. Suomen Uutiset haastatteli tuoretta puoluesihteeriä.

Historiaa Helsingin yliopistossa opiskellut Grönroos sanoo, että hän on koko ikänsä toiminut mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, sekä kansalaisjärjestöjen kautta että puolueessa.

Grönroos tietää, että hänellä on edessään paljon kovaa työtä, johon osana kuuluu myös uusien vastuualueiden kartoittaminen. Työtausta ajatuspajan johdossa tukee kuitenkin mainiosti tehtäviä myös uudessa pestissä.

– Ajatuspajan puolesta olen ennenkin tuonut tutkimustietoa puolueelle politiikanteon tueksi. Tarkoitus on jatkossa hioa lisää tapoja, miten tutkittua tietoa voidaan käyttää ja hyödyntää politiikan tekemisessä, sekä kentällä että eduskunnassa.

Yhteistyö sujuu Halla-ahon kanssa

Grönroos näkee, että perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa suurena puolueena, eikä menestykselle ole jatkossakaan estettä.

Puoluesihteerin vastuualueella on keskeisesti vaalitoiminnan organisointi.

Perussuomalaiset saavutti keväällä vahvan vaalimenestyksen sekä eduskunta- että eurovaaleissa.

– Seuraavat vaalit ovat kuntavaalit vajaan parin vuoden kuluttua. Ehdokasasettelu pitää tietysti aloittaa hyvissä ajoin. Mielestäni perussuomalaisten ehdokkaat osaavat myös itse tuoda asioita hyvin esille, varsinkin sosiaalisen median kautta.
Olen kuitenkin miettinyt eräitä uusia viestinnällisiä juttuja, joita voimme tuoda mukaan vaalikampanjaan.

Puoluesihteeri on kaikessa toiminnassa puolueen puheenjohtajan työpari. Grönroos arvioi, että työt tulevat sujumaan hyvin Jussi Halla-ahon kanssa.

– Olen tuntenut Jussin lähes 20 vuotta. Eiköhän yhteistyö meillä suju mainiosti. Mitään isompia linjaerimielisyyksiäkään meillä ei ole.

Moitteita valtamedialle

Puoluesihteerin tehtävänä on myös hoitaa puolueen hallinnollisia tehtäviä. Grönroos näkee, että puoluesihteerin tulee kautta linjan pitää puolueen koneisto kasassa ja kehittää sitä. Osana kehitystä Grönroos pitää tärkeänä, että puolueen linjaukset ja näkökannat saavat vieläkin enemmän näkyvyyttä.

– Perussuomalaisilla on nyt hyvä oma media, jota voi vielä kehittää audiovisuaaliseen suuntaan, kuten tuomalla mukaan enemmän liikkuvaa kuvaa. Sillä tavoin voimme tarjota lisää perussuomalaista näkökulmaa asioihin.

Suomalaista valtamediaa Grönroos moittii siitä, että uutisaiheita käsitellään melko yksipuolisesti.

– Erityisesti tämä näkyy, kun aiheena on vaikkapa Donald Trump, Brexit tai maahanmuutto. Asioista tuodaan esille vain tiettyä puolta jolloin kokonaisuus ei käy ilmi.

– Arvioni mukaan median yksipuolisuus kuitenkin tiedetään kansan keskuudessa ja samalla medianlukutaito on kehittynyt. Yksipuolisen tiedon tarjoamisen rinnalla ihmiset osaavat jo hakea tietoa omatoimisesti.

Syksyllä kentälle

Grönroosilla on edessään erittäin työntäyteinen syksy. Sitä ennen hän aikoo viettää ansaitut lomat kevään vaaliputken jälkeen.

Suomen Perusta -ajatuspajan johtajana Grönroos on kiertänyt aktiivisesti kenttää. Jäsenistön tapaaminen tulee jatkumaan myös uudessa tehtävässä puoluesihteerinä.

– Haluan ottaa puolueen jäsenet vahvasti mukaan puolueen toiminnan kehittämiseen. Siksi haluan kuulla, millaisia ajatuksia, ongelmia ja ratkaisuehdotuksia jäsenistöllä on.

Kuten Halla-aho, myös Grönroos pitää aikansa eläneenä politiikan jakolinjaa vasemmisto- ja oikeistopuolueisiin.

– Nykyinen jako tehdään kansallismielisten ja globalististen puolueiden kesken. Perussuomalaiset edustaa tässä selkeästi kansallismielistä vaihtoehtoa.

SUOMEN UUTISET