

MATTI MATIKAINEN
Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos: ”Samalla linjalla jatketaan”
Tampereen puoluekokouksessa 2019 vastavalittu uusi puoluesihteeri Simo Grönroos ottaa puolueväeltä saamansa luottamustehtävän nöyränä vastaan ja aikoo tehdä parhaansa ollakseen luottamuksen arvoinen.
Perussuomalaisten tuore puoluesihteeri Simo Grönroos aikoo jatkaa puolueen kehittämistä pääministeripuoluekuntoon samalla tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla, jolla edellinenkin puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo luotsasi perussuomalaiset monien vaikeiden paikkojen läpi gallupien ykköspuolueeksi. Linjan muuttamiseen ei ole syytä.
– Aivan ensimmäiseksi täytyy ottaa edelliseltä puoluesihteeriltä vastaan oppia siitä, mitä ohjeita hänellä on tehtävään liittyen. Sitten on lähdettävä ihan käytännön töihin, valmistautumaan seuraaviin kuntavaaleihin, käynnistämään puolueen sääntömuutostyötä ja muun muassa selvittämään, mitä rekrytointitarpeita puoluetoimistolla on, tänään työnsä aloittanut Grönroos kertoo.
Tällä puheella Simo Grönroos vakuutti puoluekokouksessa äänestäneet jäsenet Tampereella.
Puolueen säännöt kaipaavat uudistamista
Puolueen sääntöihin tarvitaan uudistuksia hyvin laajalla rintamalla. Muun muassa puoluevaltuuston valintoihin liittyvissä asioissa, vaalien ehdokasasetteluun liittyvissä kysymyksissä, puheenjohtajiston sukupuolikiintiöissä ja monissa muissa ongelmakohdissa tarvitaan muutoksia sääntöihin. Siinä on puoluesihteerille yksi isompi savotta, että uudet säännöt voitaisiin hyväksyä seuraavassa puoluekokouksessa vuonna 2021.
– Perussuomalaisten omaan mediaan on tietysti myös panostettava paljon. Suomen Uutisille, Perussuomalainen-lehdelle ja verkossa tapahtuvaan viestintään on annettava riittävät resurssit, sanoo Grönroos.
Yhteishengen ja yhtenäisyyden kohottaminen tärkeää
Grönroos kokee puoluesihteerin rooliksi asioiden hoitamisen taustalla ja puolueorganisaation kehittämisen. Omaa politiikkaa pitää tehdä sen verran kuin aikaa jää ja ennen kaikkea puoluesihteerin pitää edistää jäsenistön yhteishenkeä ja yhtenäisyyttä.
– Odotan tehtävältä paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita. Hyvin intensiivisiä seuraavat pari vuotta tulevat varmasti olemaan, Grönroos uskoo.
Suuri luottamus vetää nöyräksi
Grönroosilla on pitkä historia perussuomalaisissa. Hän on ollut puolueen toiminnassa mukana yli kymmenen vuoden ajan, joista neljä hän toimi Perussuomalaisten Nuorten pääsihteerinä ja on sen jälkeen ollut ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtajana viimeiset vuodet.
– Nuorena kiinnostuin etenkin maahanmuuttokysymyksistä ja koin EU:n kasvavan vallan uhkaksi Suomen itsenäisyydelle. Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka uskalsi puolustaa Suomen ja suomalaisten etuja. Nöyräksi vetää puolueen jäsenistön antama suuri luottamus. Yritän olla sen arvoinen, Grönroos sanoo.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Uusi puoluesihteeri Simo Grönroos lähtee kiertämään kenttää – ”Jäsenistö vahvasti mukaan puolueen kehittämiseen”

Jussi Halla-ahon puhe Tampereella – ”Linja pitää!”

Puheenjohtaja Halla-aho ylisti vastavalittuja varapuheenjohtajia ja puoluesihteeriä: ”Kokemusta, asennetta, aatteellisuutta, uskallusta ja osaamista riittää”

Purra vaatii sote-uudistukselta priorisointia ”Meidän verorahamme, hyvinvointijärjestelmämme ja meidän sotemme on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää