Tampereen puoluekokouksessa 2019 vastavalittu uusi puoluesihteeri Simo Grönroos ottaa puolueväeltä saamansa luottamustehtävän nöyränä vastaan ja aikoo tehdä parhaansa ollakseen luottamuksen arvoinen.

Perussuomalaisten tuore puoluesihteeri Simo Grönroos aikoo jatkaa puolueen kehittämistä pääministeripuoluekuntoon samalla tutulla ja hyväksi havaitulla linjalla, jolla edellinenkin puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo luotsasi perussuomalaiset monien vaikeiden paikkojen läpi gallupien ykköspuolueeksi. Linjan muuttamiseen ei ole syytä.

– Aivan ensimmäiseksi täytyy ottaa edelliseltä puoluesihteeriltä vastaan oppia siitä, mitä ohjeita hänellä on tehtävään liittyen. Sitten on lähdettävä ihan käytännön töihin, valmistautumaan seuraaviin kuntavaaleihin, käynnistämään puolueen sääntömuutostyötä ja muun muassa selvittämään, mitä rekrytointitarpeita puoluetoimistolla on, tänään työnsä aloittanut Grönroos kertoo.

Tällä puheella Simo Grönroos vakuutti puoluekokouksessa äänestäneet jäsenet Tampereella.

Puolueen säännöt kaipaavat uudistamista

Puolueen sääntöihin tarvitaan uudistuksia hyvin laajalla rintamalla. Muun muassa puoluevaltuuston valintoihin liittyvissä asioissa, vaalien ehdokasasetteluun liittyvissä kysymyksissä, puheenjohtajiston sukupuolikiintiöissä ja monissa muissa ongelmakohdissa tarvitaan muutoksia sääntöihin. Siinä on puoluesihteerille yksi isompi savotta, että uudet säännöt voitaisiin hyväksyä seuraavassa puoluekokouksessa vuonna 2021.

– Perussuomalaisten omaan mediaan on tietysti myös panostettava paljon. Suomen Uutisille, Perussuomalainen-lehdelle ja verkossa tapahtuvaan viestintään on annettava riittävät resurssit, sanoo Grönroos.

Yhteishengen ja yhtenäisyyden kohottaminen tärkeää

Grönroos kokee puoluesihteerin rooliksi asioiden hoitamisen taustalla ja puolueorganisaation kehittämisen. Omaa politiikkaa pitää tehdä sen verran kuin aikaa jää ja ennen kaikkea puoluesihteerin pitää edistää jäsenistön yhteishenkeä ja yhtenäisyyttä.

– Odotan tehtävältä paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita. Hyvin intensiivisiä seuraavat pari vuotta tulevat varmasti olemaan, Grönroos uskoo.

Suuri luottamus vetää nöyräksi

Grönroosilla on pitkä historia perussuomalaisissa. Hän on ollut puolueen toiminnassa mukana yli kymmenen vuoden ajan, joista neljä hän toimi Perussuomalaisten Nuorten pääsihteerinä ja on sen jälkeen ollut ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtajana viimeiset vuodet.

– Nuorena kiinnostuin etenkin maahanmuuttokysymyksistä ja koin EU:n kasvavan vallan uhkaksi Suomen itsenäisyydelle. Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka uskalsi puolustaa Suomen ja suomalaisten etuja. Nöyräksi vetää puolueen jäsenistön antama suuri luottamus. Yritän olla sen arvoinen, Grönroos sanoo.

MIKA MÄNNISTÖ