Myös perussuomalaisten uudet varapuheenjohtajat uskovat, että yhteistyö vastavalitun puoluejohdon kesken tulee toimimaan hyvin.

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi toiselle kaudelle valittu Jussi Halla-aho kirjoitti lauantai-iltana Facebookissa lämminhenkisen tsemppitekstin Tampereen puoluekokouksessa valitulle perussuomalaisten uudelle puoluejohdolle.

– Kylläpä rakastan koko sydämestäni uutta, hienoa joukkuettamme: varapuheenjohtajia Riikka Purraa, Arja Juvosta ja Juho Eerolaa sekä puoluesihteeri Simo Grönroosia. Kokemusta, asennetta, aatteellisuutta, uskallusta ja osaamista riittää. Kiitos teille ja kiitos jäsenistölle! Kaksi vuotta sitten alkoi uusi aika rytinällä. Nyt alkaa taas uusi aika, tällä kertaa hienosäädöllä.

Halla-ahon mukaan puolueen työskentelyssä on teknistä kehittämistä sekä poliittisten tavoitteiden määrittelyä ja aatteellisten kysymysten pohdintaa.

– Tällä porukalla se onnistuu. Perussuomalaiset on Suomen hienoin puolue. Ei missään muussa puolueessa voida edes haaveilla näin komeasta joukkueesta.

Eerola: Vahvoja yksilöitä, jotka toimivat joukkueena

Kansanedustaja Juho Eerola nousi 3. varapuheenjohtajaksi. Paikkaa haki neljä ehdokasta. Ensimmäisellä äänestyskierroksella eniten ääniä saivat Eerola ja Sebastian Tynkkynen. Toisella kierroksella Eerola vei voiton saatuaan 59 prosenttia äänistä.

Eerola tuli valituksi puheenjohtajistoon jo neljännen kerran. Hän nousi varapuheenjohtajaksi jo vuoden 2011 puoluekokouksessa, joka järjestettiin Tampereella.

Eerolan mukaan äänestyksen tulos kertoo perussuomalaisen jäsenkunnan tahdosta ja halusta.

– Tämä kokoonpano on varmasti hyvä ja toimiva. Kaikki valitut tuntevat hyvin toisensa ja tunnemme toistemme tavat. Sanoisin, että puheenjohtajistoon tuli valituksi vahvoja yksilöitä, jotka osaavat myös toimia joukkueena.

Eerola tunnetaan varmana perussuomalaisena yleispoliitikkona, joka kuitenkin on erityisesti ottanut kantaa miesten tasa-arvoon liittyviin kysymyksiin ja perheenisien oikeuksiin.

Eerolan mukaan seuraavan kahden vuoden aikana on tärkeää vahvistaa puolueen kenttäorganisaatiota ja aktivoida jäsenkuntaa.

– Meillä on hirveä määrä jäseniä, joista liian harva kuitenkin toimii aktiivisesti puolueessa mukana. Jäseniä pitää siis rohkaista toimimaan aktiivisemmin yhdistyksissä ja tietysti myös saada jäseniä ehdolle seuraaviin kuntavaaleihin. Jos puoletkin jäsenistä saadaan vaaleihin mukaan, olemme varmuudella Suomen suurin kuntapuolue.

Purra: Puolue toi politiikan takaisin politiikkaan

Tuore kansanedustaja, perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana aiemmin toiminut Riikka Purra sai Tampereella lisää vastuuta. Puoluekokousväki äänesti Purran perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi.

Myös Purra arvioi, että yhteistyö puheenjohtajien kesken tulee sujumaan loistavasti.

– Me kaikki tunnemme toisemme jo pitkältä ajalta. Varsinaista työnjakoa emme ole vielä ehtineet miettiä, mutta voi olla, että ”ykkösenä” joudun varapuheenjohtajista kantamaan eniten vastuuta.

Purra sanoo, ettei hän vierasta mitään poliittista aihealuetta tai politiikan sektoria, eikä hän suuresti eroa muista puheenjohtajista omien teemojensa osalta.

Viime aikoina Purra on kuitenkin keskittynyt vahvasti talousasioihin, maahanmuuttopolitiikkaan ja Suomen tulevaisuusnäkymiin väestökehityksen kannalta. Jo aiemmassa tehtävässään puolueen poliittisena suunnittelijana Purra on päässyt osallistumaan puolueen poliittisen linjan rakentamiseen ja viestinnän kehittämiseen.

– Koen, että minulla on hyvä ulosanti ja hallitsen politiikan substanssikysymykset. Kesällä aion kiertää Suomea tapaamassa kenttäväkeä, joista monet kyllä tunnenkin jo hyvin. Varmaan ei ole kovin montaa aktiivista jäsentä, jota en olisi tavannut aiemmin.

Purran mukaan perussuomalaisten vahvuus rakentuu ennen kaikkea poliittiselle ohjelmalle, joka on kokonaisuutena Suomen paras.

– Politiikka Suomessa oli aiemmin pitkälti teknistä jargonia. Perussuomalaiset on tuonut politiikan takaisin politiikkaan.

Juvonen: Jotain uutta ja vanhaa

Kansanedustaja Arja Juvonen valittiin 2. varapuheenjohtajaksi. Juvosen mukaan puheenjohtajistossa on nyt paljon erilaista osaamista ja kokemusta.

– Demokratia on puhunut. Jäsenet äänestivät sellaisen puheenjohtajiston, jonka katsottiin edistävän parhaimmalla tavalla puolueen asiaa. Puoluejohdossa on nyt jotain uutta ja jotain vanhaa, vaikka kaikki varmasti ovat tuttuja kasvoja, Juvonen sanoo.

Hän kertoo, että Halla-ahon lämminhenkinen Facebook-kirjoitus tuntui kaikista sykähdyttävältä.

– Meillä on oikein hyvä tiimihenki päällä, joten yhteistyö toimii varmasti hyvin jatkossakin. Nyt tässä on sellaista twistiä, mitä pitääkin olla.

Eduskunnassa Juvonen tunnetaan vahvasti perussuomalaisen sosiaali- ja terveyspolitiikan edistäjänä. Juvonen on koulutukseltaan geronomi ja työtaustaltaan pitkän linjan hoitotyön ammattilainen.

– Olen tehnyt hoitotyötä parikymmentä vuotta, joten se osaamiseni lähtee sieltä. Tunnen sote-kentän Suomessa ja miten asiat toimivat ruohonjuuritasolla. Sote-politiikka koskettaa kaikkia kansalaisia, sillä jokaiselle meistä joskus tulee vastoinkäymisiä ja sairauksia.

Juvosen mukaan perussuomalaisten menestymisen taustalla on paitsi kansalaisia puhutteleva poliittinen ohjelma, myös kyky kohdata ihmisiä ja kyky puhua politiikasta selkokielellä.

– Perussuomalaiset on Suomen paras toripuolue. Me emme pelkää olla kansan keskellä, ja olemme helposti lähestyttäviä. Puhumme politiikasta selkokielellä ja uskottavasti. Uskottavuus taas tulee poliitikkojen omasta kokemuksesta ja osaamisesta.

Juvosen mukaan tulevaisuuden haasteena on puolueen kuvan kirkastaminen siten, että perussuomalaisia teemoja ja lausuntoja nousee päivän ykkösuutiseksi.

– Perussuomalaisia on joskus sanottu yhden asian puolueeksi. Sehän ei edes pidä paikkaansa, mutta puolueen linjaa ja viestiä pitää vain saada entistä paremmin kansan tietoisuuteen.

SUOMEN UUTISET