Sairaanhoitopiirin hallituksen sekä valtuuston perussuomalaiset jäsenet ovat erittäin pettyneitä tapaan, jolla sairaanhoitopiirin johtajan syntymäpäiväkustannuksista päätettiin. Sairaanhoitopiiri maksoi johtaja Olli-Pekka Lehtosen syntymäpäiväjuhlista 19 000 euroa hallituksen puheenjohtajan, Pia Elon (sd.) päätöksellä.

Perussuomalaisten mielestä toimintatapa kertoo erittäin huonosta arviointikyvystä ja jopa piittaamattomuudesta. Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenille suunnitelmista ei ole kerrottu, eikä heillä ole ollut mahdollisuutta tietää puheenjohtajan päätöksistä. Heidän mielestään asia olisi ehdottomasti pitänyt tuoda hallituksen päätettäväksi.

Sairaanhoitopiirin oman säännöt mahdollistavat hallituksen puheenjohtajalle vallan kuitata edustuskuluja. Perussuomalaisten mielestä nyt liikutaan kuitenkin sääntöjen rajamaissa. Hallituksen perussuomalaiset jäsenet haluavat selvittää voidaanko 19 000 euron juhlat todella laskea edustuskuluksi.

– Jos ja kun tällaisia päätöksiä näyttää syntyvän sisäpiirissä, niin on todettava, että hallituksen puheenjohtaja ei nauti luottamustamme, sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenet Iiris Peltomaa ja Heikki Tamminen toteavat.

– Jo tässä vaiheessa työntekijöiltä on tullut viestiä, etteivät he periaatesyistä suostu enää vapaaehtoisiin säästötoimiin. Hallituksen puheenjohtaja edustaa puoluetta, joka kutsuu itseään työväenpuolueeksi. Melkoinen ristiriita, sanoisin, Tamminen näpäyttää.

PS VERKKOTOIMITUS