Sisäministeriön EU-vastuualueen esimies julkaisi tänään eriskummallisen twiitin Oulun seksuaalirikoksista.

”Varovaisesti uskaltaisin hatusta väittää, etteivät ulkomaalaiset raiskaajamme olleet tullessaan raiskaajia. Voimme myös mennä itseemme sen suhteen mitä valuvikoja yhteiskunnassamme on, jotka ovat mahdollistaneet nämä järkyttävät tapahtumat.”, Kalle Kekomäki kirjoitti.

Twiittiä kummeksuttiin kymmenissä vastauksissa. ”Ehkä kannattaa etsiä niitä valuvikoja muualta kuin meidän yhteiskunnasta”, oli yksi vastaus kohteliaammasta päästä. ”Tätä lukiessa meni kyllä aivot solmuun. Siis mitä ihmettä??” oli toinen.

PS-valtuutettu Mari Rantanen totesi, ettei pysty käsittämään Kekomäen ajatuksenkulkua. Tämä vastasi tarkoittavansa valuvioilla seuraavaa: ”pitkät käsittelyajat, mahdollisuus lukuisiin uusintahakemuksiin ja palautusten jumitus valuvikoja, jotka tarjonneet raiskauksiin syyllistyneille liikaa tilaisuuksia syyllistyä näihin vastenmielisiin tekoihin.”


Kekomäki tuli itsekin myöhemmin siihen tulokseen, että alkuperäinen twiitti ei ollut erityisen onnistunut. Hän pahoitteli asiaa jatkoviestissään.


Lisäys 13.1.2019 Lisätty jatkotwiitti.

SUOMEN UUTISET