Valtiosihteeri Samuli Virtanen (ps.) kommentoi Kauppalehden kolumnistin Soili Semkinan esittämiä virheellisiä väitteitä. Suomen Uutiset julkaisee Kauppalehden toimitukselle osoitetun kirjeen ohessa.

Hei Soili Semkina sekä päätoimittaja Arno Ahosniemi,

Kirjoitatte perjantain kolumnissanne täysin perättömiä.

Lainaus tekstistänne:

”Soinin ulostulo oli populististisuudessaan koherentti, mutta sisällöllisesti täynnä reikiä, jopa totuuden vääristelyä.

Otetaan päivähoitomaksut. Soinin mukaan päivähoitomaksujen korotusten peruutukset, joita olisi ollut 54 miljoonan euron edestä, ja maksualennukset pienituloisille 10 miljoonalla eurolla, otettiin korottamalla rakentamattoman tonttimaan ja tuulivoimapuistojen kiinteistöveroa.

’Siis gryndereiltä ja tuulivoimapuistoilta pienituloisille päivähoidokkaille’, Soini korosti.

Todellisuus on aivan toinen.

Hallitus korottaa sekä yleistä että asuinrakennusten kiinteistöveroa ylimääräiset 50 miljoonaa euroa. 50 miljoonasta eurosta vain yhdeksän miljoonaa euroa kohdistuu erityisesti rakentamattomaan maahan.

Entä mitä tulee tuulivoimapuistoihin? Kiinteistöveron korotusta vasta selvitetään. Sen toteutuminen ei ole edes varmaa.

Päivähoitomaksut siis maksatetaan kaikilla, myös sillä omakotitalossa muuttotappiopaikkakunnalla asuvalla mummolla.

Paitsi että Soini valehtelee, niin hänen logiikkansa ei ole yhdenpitävä.”

Syytät ministeriä valehtelusta ja teet sen vielä väärin perustein.

Soini ei kommentissaan linkittänyt päivähoitomaksukorotuksen perumista ja rakentamattoman maan sekä tuulivoimapuistojen kiinteistöveron korotusta. Hän totesi, että näillä korotuksilla kustannettiin budjettiriihessä päätetty pienituloisten päivähoitomaksujen alennus, jotka kummatkin ovat noin kymmenen miljoonan euron eriä. Tämä on tarkistettavissa tiedotustilaisuuden kohdasta 24:23.

Yle on ymmärtänyt tämän täysin selvästi, joten syytteesi ei kumpua väärinymmärryksestä vaan tahallisesta panettelusta ja halusta johtaa lukijoitasi harhaan.

Näin Yle: ”Soini korosti vielä sitä, että pienituloisten päivähoitomaksualennus rahoitettiin nostamalla tuulivoimapuistojen ja rakentaja-gryndereiden kiinteistöveroa.”

Huomautan vielä, että päivähoitomaksujen korotuksen perumisen takia päätetty kiinteistöveron korotus tehdään korottamalla veron alarajoja, jolloin vero kiristyy vain Helsingin ja Espoon tapaisissa varakkaimmissa muuttovoittokunnissa. Näin ollen myöskään väite siitä, että päivähoitomaksujen korotuksen peruutus maksetaan kaikilla, myös sillä omakotitalossa muuttotappiopaikkakunnalla asuvalla mummolla, ei pidä paikkaansa.

Soili Semkina: Miksi toimit näin?

Päätoimittaja Ahosniemeltä kysyn: miten tällainen ymmärtämättömyys, pahanilkisyys ja valheellinen syyttely sopivat lehtenne linjaan? Olen aina pitänyt Kauppalehteä laadukkaana julkaisuna, joka toimii hyvien tapojen mukaisesti totuudessa pitäytyen. Siksi en voi muuta kuin hämmästellä toimittaja Semkinan onnetonta kirjoitusta.

Ystävällisin terveisin,
Samuli Virtanen
Valtiosihteeri
Perussuomalaisten ministeriryhmä