Yrittäjä Veikko Vallin (ps.) moittii Euroopan virhevalintoja. Eurooppa on väärillä valinnoillaan antanut Kiinalle strategista etumatkaa. EU-vaaliehdokas Vallin kommentoi asiaa Keski-Pohjanmaalla kiertueellaan.

Venäjä-riippuvuuden irtikytkentään Veikko Vallin on tyytyväinen, mutta hän pitää vielä suurempana riskinä Kiina-riippuvuutta. Molemmista pitäisi Vallinin mukaan päästä eroon.

– Kiina-riippuvuus on siinä mielessä vaikeempaa, että koska Kiina on ominut esimerkiksi muutamat tai aika monetkin tällaiset mineraalit tai harvinaiset maametallit itselleen, jota tarvitaan kuitenkin uusien teknologioiden kehittämisessä.

– Eli Kiina on ollut sillälailla kaukaa viisas ja Eurooppa ollut kaukaa tyhmä, että on antanut tämän mennä riippuvuuden näin pitkälle.

Vallin nostaa esimerkiksi aurinkopaneelit. Hänen mukaansa EU:n alueella käytettävistä panmeeleista 95 prosenttia tulee Kiinasta.

– Euroopan pitäsi saada edes tämä aurinkopaneelivalmistus Eurooppaan. Siitä perussuomalaiset olemme kyllä täsmälleen samaa mieltä.

SUOMEN UUTISET