

Veikko Vallin ei näe tarvetta erilliselle lainsäädännölle vihapuhetta ja maalittamista hillitsemään – riittävä lainsäädäntö on jo olemassa
Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin ei näe tarvetta erilliselle lainsäädännölle vihapuhetta ja maalittamista hillitsemään. Sen sijaan poliitikot ja muut vaikuttajat voisivat toimia esimerkkinä siitä, ”että asioista voidaan puhua kansankielellä ja kovaakin, ilman että ketään tietoisesti loukataan”.
Vallin esitti ajatuksiaan keskiviikkona monilukuisten uskonnollisten yhdistysten yhteisessä Vihapuheesta myötätuntoon -seminaarissa eduskunnan Pikkuparlamentissa. Vallinin puheenvuoron läpikäyvä teema oli ihmisen ja hänen tunteittensa ymmärtäminen – tuomitsemisen sijasta.
Kansanedustaja Veikko Vallin (ps.) puhuu Vihapuheesta myötätuntoon -seminaarissa eduskunnan Pikkuparlamentissa 11.12.2019.
How to share with just friends.
Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014
– Vihastuminen on yhtä luonnollinen tunnereaktio kuin ihastuminen. Ja sivistynyt ihminen ymmärtää suhtautua molempiin myötätunnolla, vaikka ei reaktiota jakaisikaan, Vallin sanoi.
– Selkeitä rikoksia kuten kunnianloukkauksia tai laittomia uhkauksia ei tietenkään pidä sietää, vaan ne ovat poliisiasioita, hän kuitenkin rajasi.
Vallin puhui omista kokemuksistaan kertoessaan, että vihaviestejä Twitterissä selvitelleessä tutkimuksessa hänet oli listattu poliitikoksi, joka saa paljon raivoisaakin palautetta:
– Itse en ole sellaista ”vihapostia” huomannut, vaikka luen kaiken saamani palautteen. Olen kylläkin saanut rakentavaa ja ei-niin- rakentavaa kriittistä palautetta poliittisen kentän kaikilta laidoilta.
”Nykyinen lainsäädäntö riittää”
Vallinin myöntää, että rajanveto laillisen sanomisen ja niin sanotun vihapuheen välillä on toki hankalaa. Mikä siis itse asiassa on vihapuhetta ja pitäisikö asialle tehdä jotakin?
– Itse näen asian niin, että meillä on jo riittävä lainsäädäntö hillitsemään ihmisten epäasiallista käyttäytymistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
Yhteiskunnallisten toimijoiden pitäisi ottaa vastuuta vihapuheen hillinnässä:
– Me poliitikot ja muut vaikuttajat voisimme itse toimia esimerkkeinä, että asioista voidaan puhua kansankielellä ja kovaakin, ilman että ketään tietoisesti loukataan.
– Myötätunto lähimmäistä kohtaan, vaikka hän edustaisi erilaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä, auttaa tässä asiassa, Vallin summaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.