Veteraanipoliitikko sai tiistaina vastaanottaa tasavallan presidentin myöntämän valtiopäiväneuvoksen arvonimen.

Raimo Vistbacka – perussuomalaisen puolueen ensimmäinen puheenjohtaja – toimi kansanedustajana kuusi kautta vuosina 1987-2011. Vistbacka oli myös liikenneministerinä Harri Holkerin hallituksessa liki vuoden, 333 päivää.

Vistbacka on hämmästynyt kuullessaan, että presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt hänelle tunnustuksen.

– Tämä oli kyllä yllätys. En olisi koskaan uskonut, että tähän päädytään, kun vuonna 1986 suostuin SMP:n ehdokkaaksi. En vieläkään oikein pysty tätä käsittämään.

Hän muistelee taakse jäänyttä aikaa hurjana menona.

– Olen nähnyt politiikan laidasta laitaan. Elämä politiikassa on ollut yhtä nousua ja laskua. Ministeriyden alkaminen tuli hyvin nopeasti, samoin sen päättyminen. Yksi puolue meni alta ja toinen syntyi tilalle. Kahdeksan vuotta, joista kaksi kautta puolueen ainoana kansanedustajana olivat haasteellista aikaa. Jotkut siihen aikaan kyselivät, että miten teidän ryhmässä päätöksen teko sujuu. Vastasin, että helppoa on,  kun päätökset ovat aina yksimielisiä, Vistbacka veistelee.

Tasavallan presidentin nimityskirjeen luovutti puhemiehen edustustilassa eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Hän korosti mm. sitä, että Vistbacka nautti ja nauttii edelleen eduskunnassa suurta arvostusta.

TEKSTI: SEPPO HUHTA
KUVA: MATIAS TURKKILA