Ohessa Ylen vastine Suomen Uutisten eiliseen Janne Saarikiven kolumnia koskevaan juttuun:

Suomen Uutiset julkaisi maanantaina 11. toukokuuta sivuillaan useita, vakavia asiavirheitä sisältävän jutun, jossa väitettiin muun muassa Ylen sensuroineen blogin uutissivuiltaan. Yle ei sensuroi. Toisin kuin Suomen Uutiset väittää, Yle ei ole koskaan edes ostanut kyseistä kolumnia.

Saamme päivittäin lukuisia juttutarjouksia. Se, että kaikkia tarjottuja juttuja ei osteta, ei ole sensuuria, vaan osa kaikkien toimitusten normaalia arkea. Kolumneja ja blogeja tuotetaan tiettyjen resurssien ja aikataulujen puitteissa. On selvää, että jokaista aikataulujen ulkopuolelta tarjottua tekstiä ei voida ostaa ja julkaista.

Suomen Uutisten esiin nostamassa tapauksessa tarjottua kolumnia ei ostettu, sillä kolumnisti oli käsitellyt samaa aihetta eli hallituksen epäselvää tiedottamista jo aikaisemmin Ylen Aamussa. Lisäksi samaan aihepiiriin liittyen oli jo viikon sisällä julkaistu kaksi muuta mielipiteellistä tekstiä: Pekka Juntin kolumni Suomen ja Ruotsin rajaan liittyvien rajoitusten epäselvyyksistä sekä hallituksen epäselvää tiedottamista analysoiva Robert Sundmanin blogi. Mielipiteellisen aineiston tarkoitus on tarjota yleisöllemme uusia näkökulmia, mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin elämän osa-alueisiin liittyen. Tähän pyrimme vastuullisena mediana myös jatkossa.

Jouko Jokinen
Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja

Vastine on julkaistu myös yhtiön sivuilla.