Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru myönsi eduskunnassa, ettei hän ole tehnyt päivääkään hoitotyötä, mutta eikö hänen pitäisi kuitenkin tietää, mitä hänen nimissään esitetään? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.

– Kun seurasin tänään sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuutta ja näin, mitkä kaikki ammattiryhmät lasketaan mukaan henkilöstömitoitukseen, hämmästyin. Pitkän listauksen loppupäässä ovat toimintayksiköiden vastuuhenkilöt, kuten osastonhoitajat ja yksiköiden johtajat.

– Keskeinen osa viime hallituskauden kritiikkiä oli se, että mitoitukseen lasketaan henkilöitä, jotka eivät tee varsinaista hoitotyötä. Nyt sama touhu jatkuu, ihmettelee Sanna Antikainen.

Vedättääkö Kiuru vai tuliko hän vedätetyksi?

Antikainen kysyi asiasta ministeri Krista Kiurulta (kuvassa) kyselytunnilla.

– Sen sijaan, että ministeri Kiuru olisi vastannut kysymykseeni, hän kiisti ministeriön nettisivuilla olevan tiedon siitä, että osastonhoitajat ja yksiköiden johtajat laskettaisiin mukaan henkilöstömitoitukseen ja vihjasi, että olisin lukenut ”jotain muuta paperia kuin tänään tuli julki” ja että annoin ”erheellistä informaatiota siitä, mitä tänään on päätetty”.

– Tässä kohtaa on pakko todeta, että ministeri Kiurun näkemykselle on vain kolme vaihtoehtoista selitystä: ministeri Kiuru ei tiedä, mitä hänen oman ministeriönsä virkamiehet tekevät, eikä ole perehtynyt tiedotustilaisuudessa esitettyyn materiaaliin lainkaan tai virkamiehet ovat vedättäneet ministeriä eikä hän ole huomannut sitä. Tai sitten ministeri Kiuru yritti vedättää suorassa lähetyksessä koko eduskuntaa ja Suomen kansaa, Antikainen lataa.

Ministerin pitäisi tietää, mitä esittää

Antikainen sanoo, ettei tiedä, mikä näistä kolmesta vaihtoehdosta on huolestuttavin.

– Ministeri Kiuru myönsi vastauksessaan itsekin, ettei ole tehnyt päivääkään hoitotyötä, mutta eikö hänen pitäisi kuitenkin tietää, mitä hänen nimissään esitetään?

– Haluaisin kuulla ministeriltä vastauksen tähän kysymykseen, ja uskon, että samoin haluaisi koko asiasta kiinnostunut Suomen kansa, joka haluaa varmistaa maamme ikääntyneille kansalaisille heidän ansaitsemansa hyvän hoidon, Antikainen sanoo.

SUOMEN UUTISET