

LEHTIKUVA
Antikainen: Eikö ministeri Kiuru tiedä, mitä hänen oma ministeriönsä tekee?
Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru myönsi eduskunnassa, ettei hän ole tehnyt päivääkään hoitotyötä, mutta eikö hänen pitäisi kuitenkin tietää, mitä hänen nimissään esitetään? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.
– Kun seurasin tänään sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuutta ja näin, mitkä kaikki ammattiryhmät lasketaan mukaan henkilöstömitoitukseen, hämmästyin. Pitkän listauksen loppupäässä ovat toimintayksiköiden vastuuhenkilöt, kuten osastonhoitajat ja yksiköiden johtajat.
– Keskeinen osa viime hallituskauden kritiikkiä oli se, että mitoitukseen lasketaan henkilöitä, jotka eivät tee varsinaista hoitotyötä. Nyt sama touhu jatkuu, ihmettelee Sanna Antikainen.
Vedättääkö Kiuru vai tuliko hän vedätetyksi?
Antikainen kysyi asiasta ministeri Krista Kiurulta (kuvassa) kyselytunnilla.
– Sen sijaan, että ministeri Kiuru olisi vastannut kysymykseeni, hän kiisti ministeriön nettisivuilla olevan tiedon siitä, että osastonhoitajat ja yksiköiden johtajat laskettaisiin mukaan henkilöstömitoitukseen ja vihjasi, että olisin lukenut ”jotain muuta paperia kuin tänään tuli julki” ja että annoin ”erheellistä informaatiota siitä, mitä tänään on päätetty”.
– Tässä kohtaa on pakko todeta, että ministeri Kiurun näkemykselle on vain kolme vaihtoehtoista selitystä: ministeri Kiuru ei tiedä, mitä hänen oman ministeriönsä virkamiehet tekevät, eikä ole perehtynyt tiedotustilaisuudessa esitettyyn materiaaliin lainkaan tai virkamiehet ovat vedättäneet ministeriä eikä hän ole huomannut sitä. Tai sitten ministeri Kiuru yritti vedättää suorassa lähetyksessä koko eduskuntaa ja Suomen kansaa, Antikainen lataa.
Ministerin pitäisi tietää, mitä esittää
Antikainen sanoo, ettei tiedä, mikä näistä kolmesta vaihtoehdosta on huolestuttavin.
– Ministeri Kiuru myönsi vastauksessaan itsekin, ettei ole tehnyt päivääkään hoitotyötä, mutta eikö hänen pitäisi kuitenkin tietää, mitä hänen nimissään esitetään?
– Haluaisin kuulla ministeriltä vastauksen tähän kysymykseen, ja uskon, että samoin haluaisi koko asiasta kiinnostunut Suomen kansa, joka haluaa varmistaa maamme ikääntyneille kansalaisille heidän ansaitsemansa hyvän hoidon, Antikainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hoitajamitoitus vesitetty lupauksiin nähden

Perussuomalaiset kyselytunnilla hoitajamitoituksesta: ”Miten on mahdollista, että tunnin homma kestääkin neljä vuotta?”

Hallituksen lupaus hoitajamitoituksesta osoittautumassa suureksi bluffiksi – Juvonen: “Nytkö te vasta laskitte rahat, pääministeri Rinne?”

Antikainen: ”Sosiaalidemokraatit valehtelivat ennen vaaleja hoitajamitoituksesta”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää