Eduskunta on hallituspuolueiden ja kokoomuksen määräenemmistöllä hyväksynyt EU:n monivuotisen rahoituskehyksen ja niin sanotun elpymispaketin. Perussuomalaiset halusivat käydä asiasta perusteellisen keskustelun, mikä hallituspuolueissa leimattiin ”trollaamiseksi”. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen muistuttaa suomalaisia, että kuntavaalit ovat hyvä hetki ilmaista mielipiteensä myös elpymispaketista.

Perustuslakivaliokunnan näkemyksen mukaan EU:n elpymispaketissa on kyse merkittävän toimivallan siirrosta Euroopan unionille, mikä muuttaa merkittävällä tavalla unionin luonnetta. Tämän vuoksi perustuslakivaliokunta katsoi, että asiassa vaaditaan eduskunnan 2/3:n enemmistö. Päätös syntyi äänin 134-57.

– Olen surullinen siitä, että eduskunnasta ei löytynyt kahden kolmasosan enemmistöä selkärankaisia edustajia kaatamaan tätä Suomelle erittäin epäedullista pakettia. Hallituspuolueista vain kaksi keskustan edustajaa äänesti pakettia vastaan, ja oppositiopuolue kokoomus sinetöi suomalaisten rahojen lahjoittamisen Etelä-Eurooppaan, kun puolueen eduskuntaryhmästä peräti 26 edustajaa äänesti paketin hyväksymisen puolesta, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen sanoo.

– Heitä ja keskustan ryhmän hyväksymisen puolesta äänestänyttä 27 edustajaa lapsemme ja lapsenlapsemme voivat erityisesti kiittää, kun maksavat Itä- ja Etelä-Euroopan hyväksi otettua velkaa takaisin vuoteen 2058 asti. Vihervasemmisto ei yksin olisi tätä pakettia saanut läpi. Lisäksi yhteinen velka on askel kohti liittovaltiota.

Laskua maksavat vielä lapsenlapsetkin

Myös hallituksen suhtautuminen asiaan vaikuttaa väheksyvältä ja jopa pilkalliselta. Elpymispakettiäänestyksen aikana ministeriaitiossa naureskeltiin niin kovaa, että puhemies joutui huomauttamaan tästä.

– Tämä ylimielinen naureskelu näin suuren asian keskellä kertoo tästä hallituksesta kaiken olennaisen. Ministeriemme mielestä on ilmeisesti hyvinkin huvittavaa, kun suomalaiset, jopa heidän omat lapsensa ja lapsenlapsensa, joutuivat näin vuosikymmenten ajaksi toisten maiden velkojen maksajiksi, Antikainen ihmettelee.

Perustuslain suoma puheoikeus leimattiin ”trollaamiseksi”

Hallituspuolueet moittivat perussuomalaisia kovin sanoin perussuomalaisten halutessa keskustella elpymispaketista perusteellisesti. Perussuomalaisten käyttäessä perustuslain heille suomaa puheoikeutta katsottiin tämä hallituspuolueissa esimerkiksi ”trollaamiseksi”. Lisäksi hallituspuolueiden taholta on kansalaispalaute leimattu ”trolliarmeijaksi”.

– Hallituspuolueet leimaavat kannaltaan kiusallisen opposition kritiikin ja kansalaisten palautteen ikävästi. Se kertoo heidän toimintatavoistaan ja ajatuksistaan: suomalaisilla, demokratialla tai kansalaisten mielipiteillä ei ole heille mitään väliä. He haluavat EU-liittovaltion hinnalla millä hyvänsä. Muistutan kaikkia suomalaisia siitä, että kuntavaalit ovat myös hyvä hetki kertoa oma mielipide elpymispaketista.

– Jos et kannata suomalaisten verorahojen haaskaamista Itä- ja Etelä-Eurooppaan etkä halua pieniltä kunnilta sananvallan vievää ja pienet kunnat kurjistavaa sote-maakuntamallia, niin valitse tulevissa kuntavaaleissa mieleisesi perussuomalainen ehdokas vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta ja suomalaisten varojen ryöstöä, Antikainen painottaa.

Kuntavaalit käydään Suomessa 13.6.2021. Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6.2021 ja ulkomailla 2.–5.6.2021.

Otsikkoa muokattu 18.5.2021 klo 17.31.

Suomen Uutiset