Ranskan Calaisin lävitse kulkevat rekkakuskit lakkoilivat maanantaina, sillä laittomasti Ranskassa oleskelevat ihmiset ovat käyttäytyneet väkivaltaisesti Ranskan ja Ison-Britannian yhdistävän tunnelin liepeillä.

Politico-lehden haastattelemat kuljettajat kertovat, että rekkojen päälle on heitetty muun muassa tiiliskiviä. Kuljettajat vaativat Calaisin hökkelikylän välitöntä purkamista.

Tuhannet mielivät Britanniaan

Ranskalaisviranomaiset ovat yrittäneet purkaa Calaisin hökkelikylän, jota kutsutaan myös ”viidakoksi”. Alueella majailee tuhansia ihmisiä, jotka ovat pääsääntöisesti tulleet Afrikasta ja Lähi-idästä. ”Viidakon” asukit eivät ole anoneet turvapaikkaa Ranskasta, koska he eivät tuolloin voisi hakea turvapaikkaa kanaalin toiselta puolelta.

Riehumisesta johtuvat kuljetushäiriöt maksoivat brittiläisen kuljettajaetujärjestön mukaan noin 750 000 puntaa viime vuonna. Calaisin lisäksi häirintää on tapahtunut myös muualla Euroopassa. Politico kirjoittaa joidenkin kuljetusyritysten johdon kieltävän kuljettajiltaan kaikki pysähdykset Antwerpenin ja Calaisin välillä.

Henri Myllyniemi