
Demaripoliitikon hihat paloivat Ruotsissa: Maahanmuutolle saatava katto!
Maahanmuuton rajoittaminen ei ole ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa. Se on tehtävä hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi. Nykylinjan jatkaminen on vastoin sekä ruotsalaisten, että maahanmuuttajien etua. Sosialidemokraattien maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka on ollut aivan liian tunnepitoista. Näin lataa Expressenin mielipidesivulla kunnallisneuvos Stefan Pålsson.
Sosialidemokraatti, kunnallisneuvos ja vaikuttaja Stefan Pålssonin mukaan maahanmuuttoon on tähän päivään asti suhtauduttu aivan liiaksi tunnepohjalta.
Maahanmuuttoa pitäisi käsitellä – kuten kaikkia muitakin yhteiskunnallisia asioita – myös numeroiden ja tosiasioiden perusteella. Vaikka se voikin olla joillekin tovereille tuskallista.
– Vaikeuksissa olevat kunnat ovat eriytyneet yhä pahemmin ja sosiaalimenot niissä ovat täysin karkaamassa käsistä, Pålsson kirjoittaa.
– Tämä tapahtuu tilanteessa, jossa vanhusten tarvitseman hoidon määrä kasvaa ja yhä useamman lapsen on päästävä kouluun. Lopputulema ovat kuntien sosiaaliset ongelmat ja talouden todelliset haasteet.
Ruotsin tehtävä itse päätöksensä
Sosialidemokraatit ovat pitkään olleet sillä linjalla, että EU:n pitäisi pystyä jakamaan turvapaikanhakijat unionin jäsenmaiden kesken. EU:n pitäisi ottaa ylipäänsä enemmän vastuuta pakolaisista ja hallitsemattomasta maahanmuutosta.
Tässäkin suhteessa Pålsson on demaripuolueen musta lammas ja ajattelee toisin: oma tupa, oma lupa.
– Ruotsin on itse tehtävä omat päätöksensä, eikä odotettava EU:n mahdollisia ratkaisuja joskus tulevaisuudessa. Ruotsin on siis itse osattava päättää, kuinka monta maahanmuuttajaa voimme ottaa vastaan, erikoista puhetta demariksi päästelevä Pålsson alleviivaa.
Tosiasiat laskettava ensin yhteen
Ruotsin maahanmuuttopolitiikan pitäisi ottaa huomioon hyvinvointiyhteiskunnan moninaisuus, joka koostuu asumisesta, terveydenhoidosta, työllisyydestä ja kestävästä kehityksestä. Vasta kun nämä tosiasiat on laskettu yhteen ja huomioitu, voidaan päättää uusien tulokkaiden määrästä.
Ja maahanmuuttajien määrää pitää Pålssonin mukaan lähtökohtaisesti rajoittaa, kuten Tanskassa on jo tehty.
– Silloin voimme taas keskittyä eriarvoisuuden vähentämiseen, huolehtia vanhuksista ja rakentaa kestävän turvaverkon täällä pitkään asuneille ruotsalaisille sekä heille, jotka haluamme Ruotsin kansalaisiksi, Pålsson summaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Olisiko jo aika puhua luvuista? – Maahanmuuttajien suuri määrä ajaa Ruotsin kuntia taloudelliseen ahdinkoon

Ruotsidemokraattien gallupmenestys ei ole sattumaa – Tutkimus: puolueen teemat herättävät luottamusta lähes kaikilla politiikan osa-alueilla

Huumekauppa siirtyy kirjastoihin Ruotsissa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää